DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Az egész hétvége kicsit kemény volt

A brit és a kanadai futamot követően az Osztrák Nagydíjon is dobogóra állhatott Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok ismételten a harmadik pozícióban fejezte be a versenyt.

A Mercedes pilótája a nyolcadik helyről kezdte meg a spielbergi futamot, majd a verseny elején a Haas versenyzőit és Esteban Ocont maga mögé utasítva került a negyedik helyre, ahonnan Sainz motorproblémáját követően örökölte meg a dobogó alsó fokát.

„Hihetetlen közönségünk van ezen a hétvégén” – kezdte nyilatkozatát Hamilton. „Egyértelműen nem számítottam erre [az eredményre], a tegnapi nap nehéz volt, az egész hétvége kicsit kemény volt, de nagyon hálás vagyok. A csapat megszerezte a harmadik és a negyedik helyet, amik nagyszerű pontokat érnek és innen haladunk tovább előre.”

 



Hamilton csapatának is megköszönte a munkát: „Előszőr is szeretnék tényleg köszönetet mondani a srácoknak, a férfiaknak és nőknek a garázsban, akik nagyon keményen dolgoztak az autó újjáépítésén. Egy teljesen új autót kaptam szombat reggel bár nem volt teljesen ugyanolyan, mint előtte, de majdnem. Fokozatosan közeledünk a többiekhez, de ők még mindig nagyon gyorsak. Az egykörös tempónk most is top hármasnak tűnt, de aztán a baleset miatt ez végül nem jöhetett össze. Ezen a hétvégén sikerült fejlődni, úgyhogy csak tovább kell dolgoznunk” – fejezte be a Mercedes-pilóta.

Hamilton újabb, idei negyedik, sorozatban harmadik dobogós eredményével közelebb került csapattársához, George Russellhez a pontversenyben, hiszen 109 ponttal, 19 egységgel lemaradva áll a hatodik helyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: