DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Mindketten esélyesek vagyunk

Az osztrák sprintfutam egyik nagy harcáról Carlos Sainz gondoskodott, aki szerette volna elvenni a második helyet csapattársától. A Ferrarinak tempóban javulnia kell, de esélyt lát Verstappen legyőzésére vasárnap.

A rajtot követően – miután az első sorból induló Max Verstappen és Charles Leclerc egymással volt elfoglalva – a Ferrari spanyolja futólag átvette a második helyet, sőt az éllovast is megtámadta, ám az első kör 4-es kanyarjában már újra Leclerc volt a pozícióban. Sainz nem nyugodott, a sprint első harmadában kitartóan tapadt csapattársára, kétszer pedig, a 6. és 7. körben támadást is indított ellene. A spanyol végül beérte a harmadik pozícióval a sprinten és a holnapi rajtrácson – de a levegőben van, hogy vasárnap sem adja olcsón Leclerc-nek a jobb helyezést.



„Jó rajtot vettem, aztán vívtam két harcot, Maxszal a 3-as kanyarba menet, majd ugyanitt később a futam során Charles-lal. Jó móka volt, ahogy lennie is kell, jót versenyeztünk. Valószínűleg kicsit túlhevültek a gumik, miközben Charles mögött haladtam, ezért vissza kellett vennem, hogy rendbe jöjjenek és be tudjam fejezni a futamot” – nyilatkozta a leintést követően Sainz.

„Javítanunk kell a tempón, mivel Max nagyon erősnek tűnt az elején. Azután lépésről lépésre úgy nézett ki, hozni tudjuk a szintjét. A holnapi futam hosszabb lesz, különböző keverékeket kell használni, és bármi megtörténhet. A legfontosabb, hogy mindketten harcban vagyunk, és megpróbáljuk a tőlünk telhetőt, hogy legyőzzük Maxot” – folytatta Sainz, akinek fejében az járhat, hogy rögtön a silverstone-i után második győzelmét is megszerezheti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: