DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Horner elégedett a szombati nappal

Tisztességesnek nevezte az Osztrák Nagydíj sprintfutamán elért eredményt Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke szerint a gumikezelésben jobbak voltak a Ferrarinál.

Max Verstappen nyerte meg a szombati sprintversenyt Ausztriában, így a világbajnoki címvédő rajtolthat az élről a vasárnapi Osztrák Nagydíjon, de csapattársa sem panaszkodhat. Sergio Perezt az időmérő után visszasorolták a 13. helyre, ám a mexikói nagyszerű tempóra volt képes, így az ötödik pozícióig jött fel.

Az energiaitalosok csapatfőnöke szerint elégedettek lehetnek ezzel a teljesítménnyel.



 

„Max nagyon kontrolláltan vezetett, szóval elégedettek vagyunk vele, Checo pedig nagyszerűen helyt állt. Majdnem visszakerült abba a pozícióba, ahová kvalifikált, szóval összességében egy elég tisztességes sprintversenyünk volt” – mondta el Christian Horner a Sky Sports adásában.

Bár a Ferrari pilótái veszítettek némi időt azzal, hogy egymással csatáztak, a futam második felében szinte azonos tempót mentek, mint az élen autózó holland versenyző. Horner úgy véli, Verstappen másként építette fel a versenyét, így ez dönthetett a javára.

„Szerintem nem nyomták olyan keményen a gumikat az etap elején. A végére minimálisan gyorsabbak voltak, ezért minél hamarabb el akartuk kerülni a DRS-t. Max nagyon hamar elvette a lehetőséget a második körben, szóval ez egy másfajta megközelítés volt, ő irányított. Ez nyilvánvalóan egy hosszú etap volt azokon a gumikon, és amit az elején kiveszel, azt a végén elveszíted” – zárta gondolatait Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: