DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Inkább ilyen időmérőt, mint lassú autót

A Mercedes csapatvezetője hangsúlyozta: nem szabad magukat hibáztatniuk a balesetekért a pilótáiknak, hiszen eddig ők nem adtak nekik versenyképes technikát. A spielbergi produkció viszont meglepte.

Biztatóan indult az F1-es Osztrák Nagydíj hétvégéje a Mercedesek számára: az időmérő első két etapja során úgy tűnt, hogy folytathatják a Silverstone-ban látott fejlődést. Aztán azonban jött a Q3, ahol előbb Lewis Hamilton, majd George Russell is autót tört, így végül nem derült ki, mennyire tudtak volna valójában közel kerülni a Red Bullokhoz és a Ferrarikhoz.

wolff-spielberg-day1-dppi



Toto Wolff csapatfőnök ennek ellenére sem értékelt elégedetlenül: „Nem szabad ostorozniuk magukat amiatt, hogy baleseteztek” – mondta a történtekről a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Tíz futamig olyan autót adtunk alájuk, amely nem volt versenyképes, most pedig kezdünk megbarátkozni vele és közelítünk az elejéhez, az pedig előfordul, hogy elúszik az autó. Inkább legyen egy gyors autónk és teljesítsünk ilyen időmérőt, mintsem hogy a tempónk ne legyen alkalmas az első négy helyre.”

Ami a biztató tempót illeti, Wolff így nyilatkozott: „Meg is lepődtünk. Spielberg mindig olyan verseny volt, ahol küszködtünk még a legjobb napjainkon is, úgyhogy nem számítottunk újabb előrelépésre. De apránként összeállnak a dolgok. A Formula-1-ben nem arról van szó, hogy van egy csodafegyver, amit felszerelünk, hanem apró lépéseket tehetünk a mérnökök fantasztikus munkája révén. Öröm ezt látni.”

„Hosszú ideje nem voltunk meccsben, George-dzsal viszont most akár negyedik helyről is mehetünk, ha Sergiót hátrébb küldik, Lewisszal pedig majd meglátjuk. Ott lesz a sprint, aztán maga a futam… ha jó napjaink lesznek, szépen lépdelhetünk előre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: