DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen: Ez aztán szoros volt!

Az utolsó pillanatig a Ferrari-pilótákkal harcolt Max Verstappen Spielbergben, végül azonban egy óriási idővel sikerült behúznia a Red Bull Ringen sorozatban harmadik pole-pozícióját.

Már-már azt hihettük, a Ferrari elhappolja a címvédő elől a pole-pozíciót, végül azonban mégis a papírforma érvényesült a pénteki kvalifikáción. A Red Bull hazai pályáján ezúttal is a narancssárgába öltözött szurkolók örülhettek.

Két Mercedes a falban, két piros zászló, két gyors Ferrari és egy utolsó pillanatban bemutatott bravúr Verstappentől – ezt láthattuk a spielberg-i hétvége pénteki napján. Bár a pilótákat kétszer is megakasztotta a Mercedesek miatti piros zászló, Max Verstappen, Charles Leclerc és Carlos Sainz még a kvalifikáció végén is képesek voltak a maximumot kihozni az autójukból. Olyannyira, hogy míg a két Ferrari az utolsó körben még javított az idején, Max Verstappen két elrontott szektor után az utolsóban annyit javult, hogy az élre tudott állni.

 



„Sokat kellett várnunk a piros zászlók miatt és ez sosem jó. Ilyenkor azt érzi az ember, hogy menne tovább, ráadásul esett a pályahőmérséklet és a szélirány is megváltozott” – kezdte Verstappen a kvalifikáció után. „Nagyon szoros időmérő volt, nagy kihívást jelent ez a pálya. Nehéz itt mindent jól csinálni, hiszen bár nincs túl sok kanyar, könnyű hibázni. Nagyon boldog vagyok a pole miatt, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy a pontokat holnap és vasárnap osztják majd” – tette hozzá.

Mint elmondta, az autó kiváló, és bár nem az időmérő a legerősebb pontja a csapatnak, bizakodó a sprintkvalifikációval kapcsolatban. „A cél a holnapi jó rajt, onnantól kezdve bármi megtörténhet. Magabiztos vagyok a rendelkezésemre álló autóval teljesítményével kapcsolatban” – fogalmazott a címvédő.

A szokásokhoz híven óriási hangulatban telik a spielberg-i verseny, a narancssárgába öltözött szurkolók idén is megadják az alaphangulatát a hétvégének. „Elképesztő látni ezt a tömeget, a sok narancssárgát! Hihetetlen támogatást kapok itt évről évre és ez mindig mosolyt csal az arcomra. Bízom benne, hogy nagyszerű hétvégénk lesz” – zárta gondolatait a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: