DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Meg kell értenünk, mi történt

A Red Bull mexikói versenyzője ezúttal nem tudott beleszólni a pole-pozícióért zajló küzdelembe Spielbergben, állítása szerint nehezen találta a ritmust az autóban, ezért elemezniük kell az adatokat.

Sergio Perez meglehetősen gyengén szerepelt az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén, hiszen csupán a negyedik rajthelyet tudta megszerezni a holnapi sprintfutamra, közel fél másodperccel lemaradva csapattársa, Max Verstappen mögött. A mexikói már a Q2-ből is nehezen jutott tovább, emellett volt olyan pontja is a kvalifikációnak, amikor a két Haas is megelőzte őt.



„Bonyolult nap volt, mert már a szabadedzésen sem éreztem túl jónak az autót, szóval mindenképp meg kell értenünk, hogy mi történt, és remélhetőleg holnap sikerül majd jobban teljesítenünk. Nagyon rapszodikusan viselkedett az autó, emiatt nehezen találtam a ritmust. Szerencsére lesz egy sprintfutamunk, valamint egy hosszú verseny áll előttünk, szóval keményen kell dolgoznunk, hogy holnap megpróbálhassunk javítani néhány pozíciót a vasárnapi futamra” – nyilatkozta a mexikói az F1 hivatalos oldalának.

Pereznek az autója mellett a pályahatárokkal is meggyűlt a baja, hiszen a továbbjutást érő Q2-es körén jól láthatóan négy kerékkel elhagyta a pályát a 8-as kanyarban, ami miatt a felügyelők magukhoz rendelték a Red Bull versenyzőjét, így elképzelhető, hogy a mexikóinak további nehézségekkel kell majd szembenéznie a hétvége hátralévő részében.

FRISSÍTÉS: A versenyirányítás vétkesnek találta Perezt, akinek törölték az összes Q3-ban elért idejét, ahogy az ominózus Q2-est, így a sprintversenyen a 13. helyről fog rajtolni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: