DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Palmer: Leclerc a Ferrari igazi vezére

Értetlenül áll a Ferrari Silverstone-ban alkalmazott taktikája előtt Jolyon Palmer. A korábbi F1-es pilóta úgy érzi, hogy Charles Leclerc-t kellett volna előnyben részesíteniük az előző futamon.

Jelentős siker előtt állt a Ferrari a Brit Nagydíjon múlt vasárnap, miután a futam utolsó szakaszában versenyzőik az élen haladtak. A biztonsági autós fázisnak köszönhetően az élmezőnyből szinte mindenki kijött a lágy gumikért, kivéve a versenyben vezető Charles Leclerc-t, aki a kemény keverékeken ért célba.

A monacói pilóta hősiesen küzdött, de jelentős stratégiai hátrányban volt, így a futamot megnyerő csapattársa, Carlos Sainz, majd Sergio Perez, és Lewis Hamilton is elmentek mellette. Jolyon Palmer úgy véli, a Ferrarinak nem Sainz győzelmére kellett volna koncentrálnia.



 

„Az én szememben Leclerc kétségtelenül a Ferrari vezére. Úgy látszik, hogy a Scuderia még nem hajlandó ezt elfogadni, és megpróbálnak tisztességesen játszani a két versenyzőjükkel. Ez kissé vakmerőnek tűnik, ha nem támogatjuk Leclerc-t, aki minden bizonnyal a Ferrari legjobb esélye a bajnoki címre az idei szezonban. Igen, Carlos Sainz megszerezte első pole-ját és győzelmét a Brit Nagydíjon, az utóbbi időben sokkal jobb teljesítményt is nyújtott, de ez a verseny elég egyértelműen megmutatta, hogy Leclerc jelenleg még mindig erősebb nála” – mondta Palmer az F1i.com számára adott interjúban.

Az egykori Formula-1-es pilóta szerint Leclerc kiváló teljesítményét nagyszerűen példázza, hogy a 24 esztendős versenyző annak ellenére képes volt elérni Sainz tempóját, hogy a futam elején megsérült az első szárnya.

„Akárhogy is, a lemaradás ellenére Leclerc gyorsabb volt, és a rádión keresztül frusztrált volt amiatt, hogy Sainz mögött feltartották. Az idei szezonban mindössze két olyan verseny volt, ahol Sainz bizonyíthatóan erős versenytempót mutatott, Monaco és Kanada, és ezen a kettőn a monacói pilóta számára a forgalom miatt nem volt lehetséges az összehasonlítás. Mindezeket figyelembe véve, és azt a tényt, hogy mindketten a feltámadó Lewis Hamiltonnal versenyeztek, meglepett, hogy a Ferrari a verseny korai szakaszában bizonytalanul cserélt a pilóták között. Ez egyértelműen ártott a legfőbb versenyzőjük kilátásainak” – zárta gondolatait Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: