DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris: A Q3-ban lett volna a helyünk

Lando Norris csalódottan vette tudomásul, hogy fékproblémák miatt már a Q2-ben búcsúzni kényszerült az időmérő edzésen, szerinte a gondokat követően nehéz dolguk lesz a hétvége hátralévő részében.

Norris számára már 20 perc után véget ért az első szabadedzés Spielbergben, ugyanis egy motorhiba hátráltatta az ifjú britet, így rendkívül értékes időt veszített a holnapi sprint miatt kulcsfontosságú gyakorláson. Vesszőfutása a kvalifikáción is folytatódott, fékproblémák miatt ugyanis csak a 15. rajthelyet tudta megszerezni a sprintfutamra, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo már a Q1-ben elvérzett.



„Gondjaink adódtak a fékekkel, szerencsénk volt, hogy a Q1-et még megúsztuk” – nyilatkozta Norris az F1 hivatalos oldalának. Egész nap különböző problémák hátráltattak bennünket, amik miatt nem sok kört tudtunk megtenni, szóval eléggé rosszul indult a hétvégénk. Szerintem simán a Q3-ban lehettünk volna az autó tempója alapján, emellett én is magabiztosnak éreztem magam, már amíg működtek a dolgok. A motorhiba miatt azonban jelentős időt veszítettünk, emiatt a Q1-ben mentem először alacsony üzemanyagszinttel, ami nyilván nem ideális. Ezután további problémákkal kellett szembenéznünk, az autó egyszerűen ment tovább fékezéskor, hiába nyomtam a pedált. Elég ijesztő volt, remélem holnapra sikerül megoldanunk.”

A hétvége hátralévő részével kapcsolatban Norris próbált optimista maradni, azonban elismerte, hogy nehéz dolguk lesz hátulról indulva: „Jelenleg nem gondolom, hogy lenne bármiféle erősségünk ezen a hétvégén a többiekkel szemben, ezért nagyon nehéz lesz javítani a pozíciónkon, de sprinthétvégénk van, és a vasárnapi verseny is nagyon hosszú lesz, szóval bármi megtörténhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: