DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az autó miatt aggódik balesete után Russell

Fizikailag nincs baja a Q3-ban ütköző britnek, de azt még nem tudja, a W13-asban milyen károk keletkeztek. Úgy érzi, formát illetően ez volt a legjobb időmérőjük, a versenyeken pedig legtöbbször még erősebbek.

Néhány perccel azután, hogy Lewis Hamilton hibázott és összetörte a Mercedest, George Russell számára is véget ért a Formula-1-es Osztrák Nagydíj időmérője: a fiatal brit az utolsó kanyarban veszítette el az autója hátulját, amellyel a falnak ütközött. A balesete ellenére végül az ötödik helyen végzett a pilóta a kvalifikáción (bár még vizsgálják amiatt, hogy engedély nélkül szaladt át a kiesése után a pályán), amely után így értékelte a történteket és az eredményt a Formula.hu jelenlétében:

„Nem nevezném szerencsés megmenekülésnek. Meg kell néznünk, milyen károk keletkeztek, és nem találok semmi szerencséset egy ilyen hibában. Negyedik lehettem volna, mert egy tizeddel jobban álltam a körömben. Mindent beleadtam, azt gondoltam, akár a harmadik pozícióra is lehet esély, de mint kiderült, valószínűleg nem volt. Megnézzük, mekkora kár keletkezett. Sajnálom a csapatot és a srácokat.”

russell-spielberg-day1-dppi



Ami a Q3 végi hibájáig mutatott formát illeti, Russell így nyilatkozott: „Egyértelműen vannak biztató jelek. Tudjuk, hogy hoztunk néhány dolgot az autóhoz, tudjuk, hogy a Ferrari és a Red Bull vélhetően jobban feszegette a határokat a szabályok értelmezésével a padlólemez hajlékonyságát illetően. Ezek így együttesen talán a mi javunkra válnak.”

„De nem ragadtatjuk el magunkat. Lewis fenomenális munkát végzett, valósággal szárnyalt. Nem vagyok benne biztos, de talán nem jó irányba mentem el a beállításokkal az időmérő tekintetében, de jó helyzetben lehet a versenyen. Fizikailag rendben vagyok, inkább az autó miatt aggódom.”

Russell bizakodva tekint a szombati sprint és a vasárnapi verseny elé: „Általában a versenytempónk jobb, mint az időmérős. Egyértelműen ott vagyunk a harcban. Talán a csapatnak ez volt a legjobb kvalifikációja a tempó terén, de lehet, hogy a legrosszabb a végeredményt illetően. Ilyen a versenyzés. Trükkös néhány futamon vagyunk túl, de holnap igyekszem ezt jóvá tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: