DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas töretlenül hisz az Alfa Romeo győzelmében

Valtteri Bottas az Alfa Romeo csapatnál eltöltött első hat hónapja után kitartóan bízik abban, hogy megvan a lehetőségük egy futamgyőzelemre a későbbiek során.

A finn, aki télen a Mercedestől öt év után a hinwili csapathoz igazolt, azt a feladatot kapta, hogy vezesse győzelemre az Alfa Romeo csapatát az F1-ben. A csapat a kilencedik helyen végzett a tavalyi konstruktőri ranglistán, de idén eddig óriási előrelépést ért el, nevezetesen Bottas ötödik helyével Imolában. Sergio Perez és Kamui Kobayashi 10 évvel ezelőtti sikerei óta, amit még akkor Sauber néven értek el, a csapatnak nem sikerült idén dobogós helyezést szerezni, de Bottas meg van győződve arról, hogy a csapat nyerni fog.

„Az idei év nagyon hosszú még” – értékelte Bottas. „Jelentős különbség van az előttünk álló csapatokhoz képest, és ha megnézzük a Ferrarit vagy a Red Bullt, akkor a jövő évi autót nagyon az idei autóikra alapozhatják, így sok a tennivaló. Azonban őszintén hiszek abban, hogy lehetséges, mert ha mindenki számára ugyanaz a költségvetés, akkor innovatívnak kell lenni.



„Ha képes vagy néha megtalálni azokat a dolgokat, amit mások nem, akkor lehetséges, de ehhez valóban egy erős, mentális gondolkodásra van szükség a csapattól.” Az F1 idei szezonra vonatkozó új technikai szabályai szorosabb és izgalmasabb versenyzést ígértek, ezzel párhuzamosan bevezették a költségvetési plafont, melynek célja a versenyfeltételek kiegyenlítése. Bottas az Alfa Romeo számára a győzelmek elérése vonatkozó határidővel kapcsolatban elmondta: „A jövő év reálisan nehéz lesz, de két-három év múlva soha ne mondd, hogy soha. Ez remek motiváció mindenki számára, hogy egyre közelebb kerüljünk a csúcshoz, és megnézzük, hogy mire vagyunk képesek”  – tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: