DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alesi: Leclerc az év előzését mutatta be Hamilton ellen

Komoly balszerencse és stratégiai hiba vezetett ahhoz, hogy Charles Leclerc nyerő helyzetből Nagy-Britanniában is veszített. Jean Alesit azonban lenyűgözte a fiatal monacói viselkedése.

Nagyon tetszett a Ferrari korábbi futamgyőztesének, ahogy Charles Leclerc Silverstone-ban versenyzett az elmúlt hétvégén. De nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül mutatott viselkedése is olyan, amire a vörösök egykori kedvence felnéz, az érzelmeit kordában tartja, nem csapong, éles helyzetekben pedig borzalmasan gyors és bevállalós.

„Bár biztos, hogy belül rendkívül érzelmesen élte meg Charles Leclerc a Brit Nagydíj történéseit és az újabb kényszerű vereséget, mégis kiemelkedő, ahogy érzelmileg kontrollálja magát a monacói. Egészen ritkán szembesülök azzal, hogy egy pilóta ezt ilyen szinten képes megoldani” – ecsetelte véleményét Jean Alesi a Corriere della Sera hasábjain.

„Rettentő erős versenyt futott, a hab a tortán a Copse kanyarban bemutatott külső íves előzése volt Lewis Hamilton ellen. Pedig ő akkor már alaposan elhasznált, kemény keverékű abroncsokon volt kénytelen csatázni, nem voltak egyformák az esélyek."

Leclerc külső íves manővere az év előzése lenne?


„Szerintem ez volt a szezon legnagyobb előzése, legbelül tudta, hogy képes végigcsinálni és meg is oldotta. Ez komoly önbizalomra utal. Nemcsak engem nyert meg ezzel a rajongójának, de a környezetemben számos barátomat is, mindenki erről beszél, hogy milyen manővereket vitt véghez, ráadásul mindezt egy olyan autóval, ami röviddel a rajt után megsérült és már nem is volt onnantól tökéletes tapadása.”

„Vezetésének köszönhetjük, hogy a Ferrarit ismét folyamatosan győzelemre esélyes csapatként láthatjuk idén, bár az istálló egyelőre csak az időmérőkön igazán erős. Nem szeretném a sportág nagyjai közül senkivel sem összehasonlítani Charles-t, Leclerc szerintem egyszerűen csak Leclerc, egy igazi szörnyeteg, jó értelemben” – tette hozzá az F1-ben 1989 és 2001 között versenyző Jean Alesi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: