DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Perez: Olyan volt, mint régen!

A Red Bull mexikói versenyzője boldogan nyilatkozott a verseny végén látott küzdelemről, állítása szerint úgy érezte magát, mint amikor még a junior kategóriákban vezetett.

Perez versenye hullámvasútszerűen alakult Silverstone-ban, hiszen rögtön a futam elején a mezőny végén találta magát, végül azonban boldogan locsolhatta a pezsgőt a dobogón, miután a második helyen intették le. 

A piros zászlós megszakítást követő második állórajt után Charles Leclerc egy agresszív manőverrel előzte meg a Red Bull versenyzőjét, a csata közben azonban mindkettejük első szárnya megsérült. Leclerc-rel ellentétben Perezt a bokszba hívta csapata, hogy kicseréljék a sérült alkatrészt, melynek eredményeképp a mexikói a mezőny végére esett vissza. Perez, kihasználva autója erőfölényét, vissza tudta küzdeni magát a pontszerző helyekre, az Esteban Ocon megálló autója miatt pályára küldött safety car azonban új esélyt adott neki, hiszen az újraindítást megelőzően a negyedik helyen állt, közvetlenül az éllovasok mögött, frissen feltett lágy keverékű gumikon. Az utolsó néhány körben a mexikói szenzációs csatát vívott Lewis Hamiltonnal és Leclerc-rel, melyből végül ő került ki győztesen, és a második helyen látta meg a kockás zászlót.



„A biztonsági autós fázis előtt már kezdtem küszködni” – idézi Perezt a Motorsportweek.com. „A safety car aztán egy jó esélyt jelentett számunkra, mert a negyedik helyre léptünk előre. Elképesztő volt az utolsó néhány kör. Arra emlékeztetett, amikor az alsóbb kategóriákban folyamatosan küzdöttünk a többiekkel, és nagyon élveztük a versenyzést.”

Perez szerint ez a csata remek alkalom volt arra, hogy megtudjuk, hogyan viselkednek az idei autók: „Nagyszerű, hogy ilyen versenyzést tudtunk bemutatni. Lewis és én ugyanolyan gumikon voltunk, miközben Charles némileg szenvedett a tapadással, de úgy érzem, hogy keményen tudtunk versenyezni egymással. A gyors kanyarokban is közel autóztunk a másikhoz, és Lewis is így előzött vissza, mert mellettem tudott maradni. Szerintem ez egy jó teszt volt az új autók számára, és örülök, hogy megmutatkoztak az új szabályrendszer erősségei” – zárta gondolatait a Red Bull pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: