DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc-nek a határon kellett autóznia

Az eltört első szárnyára még talált megoldást a monacói pilóta, de a biztonsági autóra már nem találhatott - mindent megtett, ám ennél több nem volt számára a futam hajrájában.

Szinte lehetetlen helyzetbe került a Brit Nagydíj végén Charles Leclerc, akit nem hozott ki csapata a bokszba, így a biztonsági autó mögött mindenki más friss lágy gumikat kapott, míg ő a használt keményeken maradt. Innentől parádés védekezéseket mutatott be és óriási csatákat vívott, de visszaesett a negyedik helyig - mint mondta, a pálya minden centiméterét használnia kellett...

"A határon kellett autóznom, hogy megtartsam a pozíciómat, nem hiszem, hogy ennél többet tehettem volna. Jó móka volt, de másrészt persze frusztált voltam a helyzet miatt. A pálya minden centiméterét használnom kellett, mindig figyeltem, hogy Lewis valamivel mögöttem van-e a csúcspontnál, próbáltam szabályos lenni. Mindent megtettem, de ezeken a gumikon rendkívül trükkös volt az egész" - idézi Leclerc szavait a Racefans.

-00122024_754



"Az egész futam egy hullámvasút volt. Az első körben eltörtem az első szárnyamat, azt hittem, hogy itt a vége, annyira tolta az elejét az autó. Aztán tudtam rajta változtatni kicsit és másképp vezettem, visszajött a tempó, nagyon erősnek tűnt. A győzelemre egyre valószínűbbnek tűnt, majd bejött a biztonsági autó és itt volt a vége. Frusztráló. A balszerencsém rengeteg pontba került már" - tette hozzá a monacói.

Leclerc szerint egyébként a Lewis Hamiltonnal folytatott csatározása során beugrott neki Hamilton tavalyi jelenete is a Copse-ban - erről a brit is nyilatkozott...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: