DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez a nagy hátrány ellenére is elégedett

Szűk hét tizedet kapott Sainztól és Verstappentől is a Red Bull mexikói pilótája. A második rajtsor azonban így is egészen jó, a lemaradásra pedig megvan a magyarázata.

Az esőben általában remeklő holland végig harcban volt az első rajtkockáért, amit végül Carlos Sainz happolt el előle kis különbséggel, ez a Ferrari spanyol pilótájának első pole-pozíciója, amihez ezúttal a korábbi futamokon többször is remeklő mexikóinak nem sok köze volt.

„Ilyen változó időjárási körülmények között szerintem elég jó eredményt értünk el. Természetesen kicsit szerettem volna még előrébb kerülni, emiatt nem vagyok tökéletesen elégedett, de ezek a rajthelyek nagyon jók ahhoz, hogy harcban lehessünk a dobogó felsőbb fokaiért is, bizakodva nézek a futam elé” – ecsetelte véleményét Sergio Perez az időmérőt követően a Red Bull sajtóanyagában.

Perez forgalomba keveredett mindkét Q3-as próbálkozásánál, de így is elégedett a negyedik rajthellyel


„Hogy mitől lett ekkora a lemaradásom? A forgalom sajnos nem jött ki éppen ideálisan, a Q3-as gyorsköreim során egy autó kétszer is elég rossz helyen ment előttem. Enélkül a feltartás nélkül kicsit több is lehetett volna bennem, de tényleg nem vagyok igazán csalódott, jó a pozíciónk.”

„Fontos lesz, hogy az élmezőnnyel haladhassak a rajt után, a versenytempónk biztatóan jónak mutatkozott pénteken, erre számítok vasárnap is. Folyamatosan fejlődünk, nem állunk meg, ezért magabiztosan várom a startot. Úgy gondolom, nagyon meg tudjuk nehezíteni a Ferrarik dolgát, nehéz és kiélezett harcra számítok ellenük” – tekintett előre Perez. Sainz az első, Leclerc pedig a harmadik rajtkockából indul, de a versenytempóban idén általában a Red Bullok voltak jobbak, szemben az időmérő edzésekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: