DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Norris: Russellt elengedem, Alonsóval megküzdök

A Mercedes sokkal gyorsabb a McLarennél, ezért nem is áll le csatázni honfitársával, az Alpine-nal és Zhou Alfa Romeójával azonban nagy harcra számít a hatodik helyről startoló Lando Norris Silverstone-ban.

A hatodik rajtkockából kezdi a Brit Nagydíjat Lando Norris, a harmadik sorból Lewis Hamilton mellől – a másik Mercedes, az időmérőn általában ennél erősebben teljesítő George Russell utolsó körén elkövetett hibája révén mögüle, a nyolcadik pozícióból indul. Hetedikként Fernando Alonmso, kilencedikként Guanyu Zhou és tizedikként a fő meglepetés Nicholas Latifi van még a környéken. Kivel számol ellenfélként Norris?

„Egész hétvégén erős tempót diktálunk, ami egy kisebb meglepetés, mivel tudtommal egyedüli csapatként nem hoztunk igazán semmilyen fejlesztést ide, miközben sokan mások nagy újításokkal készültek. Szóval ez egy nagyon jó pozíció számunkra” – nyilatkozta a tévékameráknak Norris az időmérőt követően.



„A kérdés az lesz holnap, tudom-e tartani a pozíciót. Arra számítok, hogy George elég gyorsan meg tud előzni. A mi versenyünk Fernandóval és Zhouval zajlik majd, a Williamsszel talán nem annyira. Kivel fogok küzdeni? Fernandóval szerintem jót fogok meccselni, és ő lesz a célom holnap. Ami George-t illeti, talán egyszerűen elengedem, hogy megkönnyítsem az életét. A többiekkel azonban jót fogok küzdeni” – vázolta fel vasárnapi terveit a fiatal brit.

„Nagyon elégedett vagyok, hogy egy Mercedes előtt végeztem, amely autó sokkal gyorsabb nálunk, és nem vagyok messze Hamiltontól” – összegezte szombati szereplését Norris, aki korántsem volt hibátlan a kvalifikáción. „Azt hiszem, ő az utolsó körön javított, én pedig több hibát elkövettem, ezért nem a legjobb munkát végeztem, de elég jónak bizonyult, én pedig nagyon örülök ennek a teljesítménynek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: