DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell szerint a versenyen gyorsabbak lesznek a Mercedesek

George Russell hibázott az utolsó időmérős körén, szerinte így alulteljesített az autó tudásához képest, de a Mercedes száraz körülmények között gyorsabb lesz, főleg hosszabb távon.

Kikapott az időmérőn Lewis Hamiltontól George Russell és bár a hétszeres világbajnok is csalódott volt az ötödik rajthelye miatt, fiatalabb csapattársa is hasonlóan vélekedett - szerinte ennél több volt bennük szombaton, de bízik benne, hogy a futamon még jobb lesz az autójuk és ha hamar előzni tud, akkor szép eredményt érhet el.

"Nyilvánvalóan kihagyott lehetőség ez a mai és az is biztos, hogy alulteljesítettem ezzel az eredménnyel az autó tudásához képest. A Q1-ben még jónak éreztem, aztán egyre csak romlott a helyzet és elvesztettem az önbizalmamat, a végén pedig hibáztam is. Megvolt a tempónk ahhoz, hogy ötödikek, talán negyedikek legyünk, szóval ez így frusztráló, de meglátjuk, hogy mi lesz holnap, szárazon talán jobb az autó" - mondta Russell a Formula.hu jelenlétében.

-00122024_614



A pilóta saját bevallása szerint a hármas kanyarban rontotta el az utolsó körét, négy-öt tizedmásodpercet dobott el, bár hozzátette, hogy ez nem volt kirívó ezen az időmérőn - innentől viszont már csak a versenyre koncentrál.

"Egyértelmű, hogy versenyre alkalmasabb az autónk, mint az időmérőre, de egyébként is közelítettünk, érdekes lett volna látni, hogy hol végzünk száraz körülmények között. Fontos lesz, hogy Landót és Alonsót elég hamar megelőzzem és akkor talán bekapcsolódhatok az élen zajló csatába. Gyorsan változhatnak a dolgok, egy jó rajttal már ott is lehet lenni, ahol kell. Ezt a mait gyorsan magunk mögött kell hagyni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: