DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton csalódott, az első háromba vágyott

A hétszeres F1-es világbajnok úgy érzi, erre szárazon és vízen is esélye lehetett volna. Az ötödik rajtkockából nehezebb lesz a dolga, de így is megpróbál előretörni a vasárnapi futamon.

Optimistán várta a Brit Nagydíj hétvégéjét a Mercedes, s a szabadedzések alapján úgy tűnt, van is ok a bizakodásra a konstruktőri címvédő alakulatnál. Az időmérőre aztán megérkezett az eső, de úgy látszott, ezzel együtt is az idei átlagnál jobban szerepelhetnek. Végül Lewis Hamilton az ötödik, George Russell pedig a nyolcadik pozícióba kvalifikálta magát, így a hétszeres világbajnok is némileg csalódottan értékelt a Sky Sports F1 kamerái előtt:

hamilton-silverstone-dppi-f1



„Hoztunk néhány alkatrészt az autóhoz, de nem feltétlenül volt szó nagy fejlesztésről. De egyértelműen fejlődést jelentett számunkra, úgy tűnt, közeledtünk egy kicsit” – mondta el a hazai nagydíján szereplő pilóta. „Úgy érzem, szárazon akár az első háromért is harcolhattunk volna vagy ilyesmi. Úgy gondolom, az esőben is volt esélyünk ma… A nagy tempójú kanyarokban ugyanis így kisebb a pattogás.”

A vasárnapi esélyeket illetően így fogalmazott Hamilton: „Tegnap a versenytempónk valamelyest jobb volt, mint az egykörös. Általában ez a helyzet, és ez is részben amiatt van, mert lassabban megyünk át a kanyarokon. Kemény lesz az ötödik rajthelyről, de megpróbálok előretörni.”

„Kicsit csalódott vagyok, mert remek itt az autónk, és keményen hajtottunk, hogy az első sorban legyünk és a pole-pozícióért harcoljunk ma. Úgy érzem, a legjobb háromban lehettünk volna, legalább a második helyet céloztam meg. Végül ötödikként végeztem, de tudom, hogy nagyszerű az autóm, megpróbálok utat találni előre” – zárta gondolatait a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: