DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Helmut Marko: Leclerc miatt nem nyert Verstappen

Max Verstappen a legfontosabb gyorskörében kénytelen volt elvenni a gázt a silverstone-i időmérőn, mert Leclerc megforgása miatt sárga zászló volt érvényben a második szektorban.

Helmut Marko szerint a sárga zászlók miatti lassítási kényszer okozta, hogy a Verstappen nem tudta megszerezni az első helyet Brit Nagydíj szombati időmérő edzésén. Az eső változó intenzitása miatt néhány perccel az időmérő edzés vége előtt volt a legkedvezőbb gyors kört futni. A holland versenyző leggyorsabb időt futott az első szektorban, majd a másodikban sárga zászlókkal találkozott Charles Leclerc megforgása miatt. A szabályok értelmében el kellett vennie gázt, ezért nem tudta megfutni a legyorsabb kört. Így került az élre Carlos Sainz, aki jókor volt jó helyen és ezúttal nem hibázott.



Max Verstappen az ismét romló körülmények miatt a második helynél nem tudott előrébb végezni. Mögött Charles Leclerc érkezett a Ferrarival, majd Sergio Perez hozta be a negyedik helyre a másik Red Bullt. Vasárnap várhatóan száraz lesz a verseny, amihez jó előjel lehet a bikásoknak, hogy a péntek délutáni szabadedzésen sokkal jobb versenytempót mutattak a vörösöknél.

„Domináltuk a kvalifikációt” – kezdte Marko a Sky Sportsnak adott interjúját. „Aztán a sárga zászlók miatt Maxnak el kellett vennie a gázt, ami az első helyébe került. Nyernünk kellett volna, erre ez történik velünk.” A pénteki szabadedzésen a Red Bull nagyon jó versenytempót mutatott, ezért szerinte továbbra is magabiztosnak kell lenniük: „Itt ugyan nehéz előzni, de a 2. (Verstappen) és 4. (Perez) rajthelyet szereztük meg, megfelelő stratégiával még bármi lehet. Úgy gondolom, hogy nekünk van a legjobb versenytempónk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: