DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel pénteki gondjai vasárnap visszaüthetnek

Továbbfejlesztett padlólemezzel érkezett az Aston Martin Silverstone-ba, ám az új elem megsérült Vettel autóján, így a hosszú etapok tesztelése szinte kimaradt a négyszeres világbajnoknál.

Az első szabadedzésen igen kevés kört tett meg a mezőny (van, aki szinte ki sem nézett a bokszból) az esős, fokozatosan száradó pályán. Ezért is fájó Sebastian Vettel számára, hogy nem tudták igazán belőni az autóját a második egyórás gyakorláson, mivel padlólemeze megsérült. Az elem javítható, de a szabadedzés ideje alatt erre már nem volt lehetőség, így a pénteki napon jóval kevesebbet tudott körözni, mint szerette volna.

Ugyanakkor lát biztató jeleket az autó fejlesztési irányával kapcsolatban, a Brit Nagydíj hosszú etapjai viszont bajosak lehetnek, mert vasárnap száraz időt várnak a futam idejére, szombaton viszont ismét eleredhet az eső, nem lesz ideje és lehetősége normálisan kielemezni az autó beállításait.

„Még nem sikerült eléggé letesztelnem, pontosan mennyit hoztak időben az új fejlesztések. Úgy vélem, senki nem tett meg olyan nagyon sok kört a pénteki napon, valójában egyetlen szabadedzéssel kellett (volna) gazdálkodnunk” – mondta el véleményét a 12. időt elérő Vettel egy sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu munkatársa is részt vett.

Vettel szerint az időjárás függvénye, be tudják-e hozni a pénteki lemaradást


„Kisebb technikai problémáink adódtak, ami megakadályozott abban, hogy több kört tehessünk meg délután. Alaposan ki kell elemeznünk, mi és miért történt a második edzésen. Hogy pontosan hol állunk, azt talán szombaton tudhatjuk majd meg.”

A hírek szerint az AMR22-es továbbfejlesztett padlólemezével akadtak gondok. „Ez egy gyors pálya. Nem tudok róla, hogy bárhol is akárcsak rövid ideig is leszaladtam volna a pályáról, de ezek az autók nagyon alacsony építésűek, egészen lent van az aljuk.”

„Alaposan a probléma végére kell járnunk, de semmi olyat nem látunk, amit ne tudnánk kijavítani szombatra, de mivel a szabadedzés alatt erre nem volt lehetőségünk, ez elég nagy időveszteséget jelentett számunkra. De szerintem szombatra rendben lesz az autó és a tempónk is.”

„Nem hiszem, hogy kimondottan csak a mi fejlesztésünket érintené ez a mostani gond, nagyon gyors pálya, rengeteg a gyors kanyar és a pályán rengeteg más alkatrészt is láttam szerteszét heverni, úgyhogy úgy vélem, másoknak is hasonló problémáik adódtak. A hosszú etapokra még nem érzem késznek az autót, túl sok időt veszítettünk, nem sikerült végigfutnunk a tervezett programunkat. Hogy mennyit tudunk ebből szombaton behozni, nagyban függ az időjárástól” – tekintett előre Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: