DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Verstappent nem érdekli a britek pfújolása

A Red Bull világbajnoka szerint ugyan talán páran nem szeretik itt, de ő szívesen jön ide és ha valaki pfújolni akar, hát csinálja. Nem lesz óvatosabb a futamon a pontelőnye miatt.

Már a hétvége kezdete óta "ellenséges hangulatban" versenyez Max Verstappen, Silverstone-ban finoman szólva sem fogadta őt kitörő lelkesedéssel a brit publikum, minden bizonnyal a tavalyi események miatt - igaz, akkor Lewis Hamilton is megkapta ugyanezt a Verstappen-szurkolóktól. A világbajnok mindenesetre nem nagyon zavartatta magát.

"Egy kicsit csalódás volt ez a pfújolás, mert nem igazán értettem, hogy mit mond Billy (Monger, aki az interjút készítette közvetlenül a kvalifikáció után), ez problémát jelentett. Ami a többit illeti: ha pfújolni akarnak, hát tegyék, számomra ez nem változtat semmin" - mondta nevetve Verstappen az időmérőt követő sajtótájékoztatón a Formula.hu jelenlétében.

-00122024_614



"Én mindig szeretek itt lenni. Ez egy remek pálya, alapvetően nagyszerű a hangulata. Talán páran nem kedvelnek itt, de szerintem ezzel nincs gond, meg lehet a saját véleményük, engem nem érdekel" - tette hozzá a holland.

Verstappen végül a második helyet szerezte meg az esős silverstone-i időmérőn, az utolsó körében sárga zászlók lassították, a Ferrari-pilóták pedig szeretnének összedolgozni vele szemben a futamon - persze ettől és a hatalmas pontelőnyétől sem változik meg a hozzáállása.

"Mindig úgy állunk hozzá, hogy szerezzük meg a lehető legtöbb pontot, eddig is így tettünk és nem látok okot arra, hogy változtassak ezen most. Ha lesz lehetőségem támadni, akkor támadni fogok, így megy ez az F1-ben. Nagyon sok futam van még hátra, szóval kellenek a pontok ahhoz, hogy legyen esély a bajnoki címre. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: