DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Segíteni fogja Sainzot Leclerc?

A monacói nem tagadja, hogy nyerni akar, de annak is örülne, ha Sainzé lenne a győzelem - a legfontosabb mindkettejük szerint az, hogy övék legyen az első két hely a futam végén.

Idén először vághat neki úgy egy versenynek a két Ferrari, hogy Carlos Sainznak van reális esélye a győzelemre, Charles Leclerc pedig olyan helyről rajtolhat, hogy akár segíthet is csapattársának. Az időmérő utáni sajtótájékoztatón el is hangzott egy kérdés ezzel kapcsolatban: vajon Leclerc segíti-e majd Sainzot ebben?

-00122024_593



"Nyilván nagyon boldog lennék, ha Carlos megszerezné az első futamgyőzelmét, de természetesen én magam is nyerni szeretnék. Szerintem a legfontosabb az, hogy kettős győzelmet arassunk akármilyen sorrendben és ha tudunk valami stratégiát alkalmazni a két autó között, akkor biztos, hogy azt meg is fogjuk tenni. Meglátjuk, magabiztosnak érzem magam az autóban, várjuk meg, hogy mi történik holnap" - reagált erre a kérdésre Leclerc a Formula.hu előtt, de Sainznak is válaszolnia kellett ugyanerre.

"Egyetértek, nyilván csapatként fogunk dolgozni, ahogy eddig mindig. Biztos, hogy csatázni fogunk Max ellen, de nem feledkezhetünk meg Checóról sem és a harmadik szabadedzésen mindkét Red Bull nagyon gyorsnak bizonyult. A célunk a kettős győzelem" - tette hozzá a spanyol. 

Abban szintén egyetértettek, hogy megvan a tempójuk a győzelemhez - Sainz tegnap, Leclerc ma délelőtt érezte jobbnak az autót, de a versenyre mindketten magabiztosnak érkeznek majd meg. 

"Eddig minden futamon gyorsak voltunk, nincs okunk azt hinni, hogy most nem leszünk azok. Persze a Red Bull vagy ugyanolyan gyors, vagy gyorsabb vagy egy tizeddel lassabb, mint, de mindig nagyon szoros a vége. A részletek dönthetnek, koncentrálnunk kell a stratégiára, a gumikra, de a pályán én leszek előrébb, megpróbálok elöl maradni és ha jól dolgozunk össze, legyőzhetjük a Red Bullokat" - mondta Sainz.

"A harmadik szabadedzés tetszett, nyilván Max nagyon gyors volt, de én éreztem még tartalékot nálunk, bár biztosan ők is így vannak vele. Meglátjuk, de jó volt az érzés, szóval magabiztos vagyok a futam előtt" - tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: