DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton és Wolff is szólt a Verstappent pfújoló nézőkhöz

A Mercedesnél sem a pilóta, sem a csapatvezető nem érzi úgy, hogy ezt érdemli Max Verstappen, úgy látják, hogy ezt a határt nem kellene átlépni - szóltak a brit szurkolókhoz ebben az ügyben.

Hangos pfújolással köszöntötte Max Verstappent a brit publikum, amelyről a világbajnok elmondta, hogy őt ez különösebben nem érdekli, ha így tartja kedvük, csinálják nyugodtan, nála ezzel nem érnek el semmit. Az esetről megkérdezték Lewis Hamiltont is, aki átélt hasonlót pont tavaly a Verstappen-drukkerek részéről.

"Jobbak vagyunk ennél, szóval azt mondanám, hogy nem kell pfújolni. Nagyszerű szurkolóink vannak, akikben dúlnak az érzelmek és némelyikük talán még mindig érzi a tavalyi fájdalmat. A pfújolással viszont nem értek egyet, mindenkit támogatni kellene, mindegy, hogy mi történt korábban" - mondta erről Hamilton, akit viszont természetesen üdvrivalgással fogadtak a nézők az időmérő után.

ham



A témával kapcsolatban Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is megszólalt.

"Szerintem senkit nem szabadna pfújolni semmilyen sportágban, mert ez sportszerűtlen. Nyilván nagyon szeretjük azt a szeretetet és szenvedélyt, amit a pilóták az itteni szurkolóktól kapnak, ez fantasztikus, de ha valaki nem szeret egy versenyzőt, akkor inkább ne mondjon semmit, maradjon csendben, szerintem az a legjobb. Szerintem senki nem érdemel pfújolást, mindegy, hogy mi történt tavaly" - magyarázta.

"Érzelmeket szeretnénk generálni, az jobb, mint ha nem lenne érzelmi kötődés, de a folyamatos pfújolás szerintem már egy következő szint. Ha valaki elképzeli magát, hogy ott áll, interjút ad és közben pfújolják, az elég sértő. Jó ha valaki szurkol valakinek, de van egy határ, amit nem szabadna átlépni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: