DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Csak találgatni tudtunk

Max Verstappent három csapat pilótái előzték be a silverstone-i hétvége első napján, a második szabadedzésen negyedikként zárt. Állítja, az időjárási körülmények miatt csupán találgatni tudtak.

Nedves pálya fogadta a pilótákat a Brit Nagydíj első napján, így a nyitóedzés nagy részében a többség esőgumin próbált kísérletezni. Több csapat – köztük a Red Bull is – erősen korlátozta a vizes pályán való tesztelést, épp ezért Max Verstappen mindössze három nem mért kört teljesített. Ennek eredményeképpen a holland a második szabadedzésen jelentősen elmaradt ferraris, illetve mercedeses riválisaitól. 

A regnáló világbajnok végül a negyedik helyen zárt, néhány tizeddel elmaradva Carlos Sainztól, aki az élre állt a második szabadedzés végére. „Mindig trükkös egy kicsit, ha nem vezetek az első edzésen. A második ilyenkor inkább csak találgatás, mondjuk így” – kezdte Verstappen. „Nincs nagy probléma. Tudjuk, min kell dolgoznunk és ezt igyekszünk egyik napról a másikra jól kivitelezni. Holnap jó eséllyel esni fog az eső, így megint újabb időjárási körülményekkel szembesülünk majd, de minden oké” – tette hozzá.

Mint elmondta, természetesen sosem jó, ha az első szabadedzésen nem tud érdemben részt venni, állítja, az eredményeik ennek ellenére nem rosszak. 

 



„Továbbra is versenyben vagyunk, de van még néhány kérdés, amit a gumikkal kapcsolatban meg kell vizsgálnunk. Megtettünk néhány kört a leglágyabb keveréken, szerintem rendben volt minden. Itt nagy sebességűek a kanyarok, a gumik gyorsan kopnak, ez mindig is így volt. Elég trükkös és fontos a gumikezelés” – fogalmazott Verstappen.

Az ifjú red bullost nem lepte meg a Ferrari első napos teljesítménye. Mint mondta: „minden hétvégén gyorsak, szóval nincs ebben semmi meglepő.” 

Míg Verstappen a negyedik, csapattársa, Sergio Perez a hatodik helyen zárta a második szabadedzést, közéjük Charles Leclerc és Fernando Alonso tudott még befurakodni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: