Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 17. szerda
F1

Perez: Mérföldekre a pénteki tempóm...

Sergio Perez mérföldekre érezte a Red Bull tempóját a Brit Nagydíj nyitónapján. A mexikói állítja, egyáltalán tudta kihozni a maximumot a pénteki szabadedzésekből.

Az első szabadedzésen számos csapat döntött úgy, hogy a nedves időjárási körülmények miatt inkább nem kísérletezik a pályán. Bár kevés idejük maradt rá, a második edzésen megpróbálták tökéletesíteni autóik beállítását és behozni a lemaradást, Perez azonban úgy érzi, nem igazán tudta kihozni a legtöbbet az edzésekből. Mint mondta, a pénteken tapasztalt teljesítményük egyáltalán nem felel meg a hétvége előtt végzett szimulátoros teszteknek.  

Hozzátette, egy rejtélyt meg kell oldaniuk ahhoz, hogy újra formába lendüljenek. „Nem volt valami jó a mai edzés. A szimulátoros teljesítménytől az autó tempója mérföldekre volt. Feltételezzük, hogy valami történt, amit meg kell vizsgálnunk. Nagyon kevés időnk volt, szóval nem indult jól a hétvége. Kicsit hátrébb vagyunk, mint számítottunk rá, meg kell értenünk, mi történt” – kezdte a Red Bull mexikói pilótája.Perez bevallotta, nehéz feladat lesz visszatérni a problémák megoldása által elvesztett idő miatt. Nagyon bízik benne, hogy végül minden jól sül el, de ehhez arra is szüksége lesz, hogy kellő magabiztossággal tudja vezetni az RB18-at. „Nehéz lesz a visszatérés, a fő feladatunk most az, hogy helyrehozzuk, amit kell. Szükség lesz a magabiztosságra ezekben a gyors kanyarokban” – fogalmazott. „Amíg önbizalmam lesz, mindennek rendben kell lennie!” 

A mexikói nem igazán tudott csapattársa közelébe férkőzni, leggyorsabb próbálkozásával is hat tizeddel Verstappen mögött teljesített. Ennek ellenére úgy véli, ő és a csapat pontosan tudják, hol veszített időt a hollanddal szemben. „Vannak ötleteink, azt hiszem. A gyanú az aerodinamikai oldalt érinti, de egyelőre nem mennék bele a részletekbe” – összegzett. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: