DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A motor miatt maradt el Sainztól Leclerc pénteken

A Ferrari spanyolja volt az edzésnap leggyorsabbja Silverstone-ban, amely pályát különösen nehéznek tart az idei autókkal. Csapattársának nem volt tiszta napja, de arra számít, szombatra elhárul a probléma.

Carlos Sainz neve mellett áll a Brit Nagydíj eddigi legjobb körideje: a spanyol lágy abroncson leggyorsabbként zárta a második szabadedzést, miután már az első tréningen is az erősebb Ferrarinak bizonyult harmadik helyével.

„Számítottunk rá, hogy minden pályán versenyképesek leszünk idén, mert nagyon erős autónk van. A Red Bull és egyes pályákon a Mercedes szintén ütőképes, a hétvégét megelőzően tudtuk, hogy szoros csatára számíthatunk, és úgy néz ki, ez is a helyzet” – értékelte a helyszíni riportereknek a Brit Nagydíj első napján látottakat Sainz.

„Nem könnyű a pálya, talán a legnagyobb kihívás az idei autókkal, az autó viselkedésével a gyors kanyarokban nem egyszerű megbirkózni, de igyekszünk hozzászokni, és az egyensúly, beállítások révén megkönnyíteni az életünket” – folytatta a spanyol, aztán áttért az időmérőre: „Érdekes lesz látni. Ma a lágy gumin nagyon versenyképesek voltunk, ezért nem látom okát, hogy holnap ne végezhetnénk jó munkát.”



A remeklő Sainzcal szemben csapattársa, Charles Leclerc az első szabadedzésen negyedik, a másodikon ötödik lett. Bár közepes abroncson még ő volt a leggyorsabb a féltáv előtt, a puha gumin csaknem fél másodperccel elmaradt a testvérautótól.

„Trükkös egy nap volt, az első edzésen nem sikerült sok adatot begyűjteni az időjárás miatt, nagyon kevés kört tettünk meg. A másodikon pedig problémák adódtak az én oldalamon, remélem, holnap már tiszta napunk lesz” – nyilatkozta Leclerc.

 Talán a közvetítésben is bejátszották a rádiós üzeneteket, lényegében az erőforrással kapcsolatos dolgok miatt nagyon nehéz volt az autót vezetni. De nincs nagy baj, inkább a beállításhoz kapcsolódik, nem valódi probléma, holnapra kijavítjuk” – nyugtatta meg a rajongókat a Kanadai Nagydíjon új motorkomponenseket és velük járó rajtbüntetést kapó monacói, hogy nem fenyeget az újabb csere veszélye. Bizakodva hozzátette még: „A teljesítmény ott van az autóban, ami pozitívum, és remélem, holnap sikerül mindent összerakni, így jó napunk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: