DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen már nem haragszik Hamiltonra

Max Verstappen már lezárta magában a tavalyi silverstone-i balesetét. Félreteszi azt, ami a múltban történt, idén pedig ismét azért megy Angliába, hogy győzzön.

Már az első versenyeken összetalálkozott Lewis Hamilton és Max Verstappen 2021-ben, majd többször is volt köztük kisebb kontakt. A pattanásig feszült idegszálak végül Silverstone-ban szakadtak el, amikor is az első körben, a Copse kanyarban a brit és a holland autója összeért, utóbbi pedig 51G-s erőhatással csapódott a gumifalba.

Verstappent kivizsgálás céljából kórházba szállították, Hamilton pedig erről mit sem sejtve a végén a Union Jacket lengetve ünnepelt rajongóival. A világbajnokságot végül megnyerő holland most elmondta a GP Racingnek, hogy nincsenek benne rossz érzések a tavaly történtek miatt.



„Természetesen nem volt szép látvány az a baleset, de imádom ezt a pályát. Szeretek itt lenni, hiszen nagyszerű a hangulat, a pálya pedig rendkívül gyors. Egyáltalán nincs bennem harag, ráadásul hamar túl tudok lépni az ilyen eseteken. Nyilván nem volt szép, ami történt, de már megbékéltem azzal, ami történt. Nem volt valami kellemes átélni azt a becsapódást, de ezt most már félretesszük és idén is a győzelemért hajtunk ki a pályára.”

A holland pilóta akárcsak tavaly, idén is a világbajnoki pontverseny éllovasaként érkezik meg Angliába, ahol az őt követő holland szurkolók helyett ezúttal inkább Lewis Hamilton szimpatizánsai fogják hallatni a hangjukat.

„A szerencse az, hogy amint beülünk az autóba és felhúzzuk a sisakot, minden külső tényezőt ki tudunk zárni. Az itteni emberek imádják a motorsportot és az F1, valamint Anglia között régóta íródik már a történelem, így nekem ezzel sincs bajom.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: