DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Nagyon fontos négy futam jön

A Ferrari monacói pilótája hangsúlyozta: továbbra is hisz benne, hogy megnyerheti idén az F1-es világbajnoki címet, még ha ez nehezebb is lesz az előző versenyek megpróbáltatásai után.

Charles Leclerc három futam után két győzelemmel tetemes fórral rendelkezett a Formula-1-es világbajnoki összetettben, utána azonban fordult a kocka: több műszaki probléma és stratégiai hiba is sújtotta a ferrarist, aki így mostanra 49 pontos hátrányba került Max Verstappennel szemben. Amikor a hétvégi Brit Nagydíj előtt arról kérdezték, lát-e még így is esélyt a címre, a monacói így felelt az F1.com kamerái előtt:

„Nyilvánvalóan nem kerültünk a legjobb helyzetbe az utóbbi néhány futammal. Folyamatosan feszegetjük a határokat, és végső soron erre is van szükségünk, ha meg akarjuk nyerni ezt a bajnokságot. Biztos vagyok benne, hogy a csapat százszázalékosan nyomni fogja, ahogy én is, mindenki rendkívül motivált, hogy tisztább futamaink legyenek és visszanyerjük az előző három versenyen elbukott pontokat.”

leclerc-silverstone-day0-dppi



„Összességében ez egy nehéz időszak volt a csapat számára. De úgy gondolom, rendkívül jól dolgoztunk a szezon kezdete óta, úgyhogy ezen nem kell változtatnunk. Aztán persze volt néhány megbízhatósági problémánk, amelyeket a lehető leghamarabb meg kell oldanunk, de teljes mértékben megbízom a csapatomban, hogy úrrá lesznek ezeken.”

„Időbe fog telni, de eközben csak a munkánkra kell koncentrálnunk, és újra elmondom, hogy magabiztos vagyok afelől, hogy ha mindent tökéletesen csinálunk a pályán, akkor megvan az autónk és megvannak az embereink, hogy futamokat és bajnokságot nyerjünk, hiszen végső soron ez a cél. Az utolsó négy-öt nagydíjon sokkal nehezebbé vált ez, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen lenne. Ugyanannyira hiszek benne, mint öt fordulóval ezelőtt. Nehezebb lesz, de bármi lehetséges.”

Silverstone-ban egy rendkívül erőltetett időszak indul az F1-es szezonban, hiszen öt hét alatt négy fordulót zavarnak le a Magyar Nagydíjjal bezárólag. Leclerc szerint kulcsfontosságúak lesznek ezek a nagydíjak: „Nyilvánvalóan fontos. Úgy gondolom, a következő négy futam roppant fontos lesz a nyári szünet előtt: nagyszerű lenne négy jó versennyel menni a pihenőre. Most magunkra kell fókuszálnunk. Szerintem a teljesítményünk megvan, s ha tiszta hétvégéket tudunk futni, az eredmények is jönni fognak. Csak magunkra kell figyelnünk, a többi pedig jönni fog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: