DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly csúcsra juttatná az AlphaTaurit

Jó előjelnek gondolja a szerződése meghosszabbítását Pierre Gasly. A francia pilóta úgy gondolja, így már lesz ideje tervezgetni, és sokat tehet azért, hogy fejlődjön a faenzai alakulat.

Néhány nappal ezelőtt hivatalosan is bejelentették, amire már számítani lehetett egy ideje, Pierre Gasly 2023-ban is az AlphaTauri csapatát erősíti majd. Noha maga a versenyző többször is kijelentette, hogy megérdemelné a Red Bull egyik ülését, és több más istállóval is szóbahozták, végül marad a jelenlegi helyén.

A 26 esztendős pilóta szerint nagyszerű, hogy ilyen hamar megállapodtak a folytatásról, mert így sokkal fontosabb dolgokra koncentrálhat majd a szezon második felében.

„Több okból is várom ezt a hétvégét Silverstone-ban, többek között azért, mert tudom, hogy most már további 18 hónap elé nézhetek ezzel a csapattal. Örülök, hogy korán megerősítették, így most már van időnk megtervezni a stratégiát, és látni, hogyan építhetjük és fejleszthetjük a jövő évi autót. Már tudjuk, hogy együtt jól tudunk teljesíteni, így meggyőződésem, hogy ha jól dolgozunk az idei szezon hátralévő részében, és jól fejlődünk, akkor nincs ok arra, hogy ne legyen kiváló a 2023-as szezonunk” – idézte Gasly szavait az F1i.com



Bár még mindig él benne az ambíció, hogy valamikor a jövőben egy élcsapathoz kerüljön, Gasly tudja, hogy az AlphaTauri az egyik legjobb hely ahhoz, hogy megmutathassa tehetségét.

„Nekem személy szerint az a célom, hogy ezt a csapatot a csúcsra segítsem. Hatékonyan dolgozunk együtt, a múltunk és a sok együtt töltött szezon alapján. Nagy ambícióim vannak magammal kapcsolatban, és mindig a maximumot nyújtom, hogy a legjobb eredményeket érjem el a csapat számára. Továbbra is azon leszek, hogy jövőre az istálló eddigi legjobb szezonját teljesítsük” – folytatta Gasly.

Az AlphaTauri versenyzője a hétvégi versenyre is előretekintett, és úgy érzi, óvatosnak kell lenniük az autó gyenge aerodinamikai képességei miatt.

„Ez egy olyan pálya, amit nagyon nagyra értékelek, nagyon gyors, és hihetetlen érzést ad egyes részeken, különösen a Maggotts és a Becketts szakaszokon. Meg kell majd néznünk, hogyan boldogulunk, mert őszintén szólva, amikor az autónkat értékeljük, tudjuk, hogy hiányzik egy kis aero, ezért számíthatunk arra, hogy egy olyan hétvégével kell szembe néznünk, ami nem biztos, hogy egyszerű lesz számunkra. Továbbra is mindent megteszünk majd, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a mostani csomagunkból, miközben várunk néhány fejlesztésre, melyek hamarosan megérkeznek. Készen állunk arra, hogy minden egyes lehetőséget megragadjunk, még ha papíron Silverstone trükkös is lesz nekünk” – zárta gondolatait az egyszeres futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: