DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hivatalos: Eldőlt Gasly jövője

Közleményt adott ki az AlphaTauri, amelyben pontot tett az utóbbi hetek egyik pletykájának végére: a francia pilóta nem megy a McLarenhez, marad a faenzai csapatnál 2023-ra is.

Az elmúlt időszak pletykái arról szóltak, hogy Pierre Gasly a McLarenhez igazolhat, de a kanadai hétvégén Franz Tost, az AlphaTauri csapatőnöke kijelentette, hogy eldőlt, 100%-ig biztos Gasly maradása a csapatnál. Ezt pedig most az istálló alá is támasztotta egy hivatalos közleménnyel: bejelentették, hogy a francia 2023-ra is náluk marad - ennél tovább nem mentek.

gas_6



Gasly a bejelentéssel kapcsán azt mondta, hogy már öt éve a csapatnál és büszke arra, hogy mit értek el együtt, hogy hova jutottak el az istállóval - a közleményben kiemelte, hogy boldog, amiért maradhat az AlphaTaurinál. Hozzátette: az új szabályok új kihívásokat jelentenek a csapat számára és így most közösen tervezhetik meg a következő másfél év fejlesztését.

Tost annyit tett hozzá, hogy nagyon örül Gasly maradásának, szerinte a mezőny egyik legjobb pilótájáról van szó, akinek kulcsszerepet szánnak a következő szezonban is - rajtuk múlik, hogy milyen autót tudnak adni neki, ha jót, akkor kiváló eredményeket hozhat majd a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: