DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon javulást vár az Alpine fejlesztéseitől

Esteban Ocon reméli, hogy az Alpine legújabb fejlesztései lendületet adnak a csapatnak a Brit Nagydíjra - szerinte többet fejlődtek, mint sok más csapat és szinte várakozáson felül zajlik a fejlesztési programjuk.

A legtöbb csapathoz hasonlóan az Alpine is frissítéseket hozott a Spanyol Nagydíjra a múlt hónapban, beleértve a nagy leszorítóerejű hátsó szárnyat, az új első szárny véglapjait és a továbbfejlesztettt hátsó fékdobot. Az azerbajdzsáni fordulóra a csapat átdolgozta az oldaldobozok környékét, alacsony légellenállású első és hátsó szárnyakat használtak, míg Montreal esetében egy hatékonyabb hátsó „gerendaszárny” került fel.

Míg azonban néhány csapat a költségplafon miatt az új alkatrészeket csak később veti be, az Alpine jelentős csomaggal készül majd Silverstone-ra. „Rendszeresen sok fejlesztésünk van, úgyhogy ez egy előrelépés a számunkra” - mondta Ocon. „Nagy reményekkel érkezünk, keddtől kezdve a szimulátorban már sok munka vár ránk. És igen, remélhetőleg jól tudunk teljesíteni, mert az autó ott van, ahol lennie kell.”

ocon_4



Az Alpine jelenleg az ötödik helyen áll a világbajnokságban, mindössze nyolc ponttal lemaradva a McLaren mögött. A különbség az elmúlt hetekben jelentősen csökkent, az Alpine az utóbbi öt futam során 35 pontot szerzett, szemben a wokingi csapat 19-ével.

Montrealban Fernando Alonso a nagyszerű a második rajthelyet szerezte meg egy félig vizes, félig száraz időmérőn, bár a versenyen visszacsúszott a hetedik pozicióba, egy hellyel csapattársa mögé. Ocon azonban örömmel látja, hogy csapata továbbra is fejleszti az autót, és úgy véli, hogy az Alpine sokkal jobban fejlődik, mint néhány riválisa. „Nagyon biztató” - mondta Ocon, amikor az Autosport megkérdezte a folyamatban lévő fejlesztési tervekről. „A csapat pedig sokat halad előre, és az autó még a tervezettnél is korábban kapja meg a frissítéseket. Ez eredményes, jó irányba haladunk. Úgy gondolom, hogy az év eleje óta többet fejlődtünk, mint sok más csapat. Szóval igen, elégedettek lehetünk.”

Arra a kérdésre, hogy az Alpine esetleg legyőzheti-e a Mercedest néhány helyszínen, Ocon elismerte, hogy ez egyelőre nem valószínű. „Nem vagyunk még ott, legutóbb is Montrealban mindketten megelőztek. Szóval még messze vagyunk. De igen, ez a cél, ők a következők a listán.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: