DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A McLaren emelné a tétet Silverstone-ban

A gyengébb kanadai szereplés után dupla pontszerzésre készül a wokingi alakulat a Brit Nagydíjon. Zak Brown szerint a McLaren mindent belead majd a hazai közönségük előtt.

Hazai futamára készül a McLaren istállója, mely Montreálban feledhető teljesítményt nyújtott. Daniel Ricciardo és Lando Norris a 11., illetve a 15. helyen végeztek, ami némileg csalódást keltő azok után, hogy néhány korábbi futamon úgy tűnt, képesek lehetnek felvenni az élmezőny tempóját.

A vezérigazgató Zak Brown úgy véli, Silverstone-ban mindent megtesznek majd azért, hogy pontokat szerezzenek, főként, hogy a pálya karakterisztikája kedvezhet a versenygépüknek.



„Úgy gondoljuk, hogy ez a pálya egy kicsit jobban fekszik az autónknak. Az elmúlt három futam kemény volt, de az autó jó lehet itt, és amikor az ember a hazai versenyére megy, hajlamos egy kicsit feljebb venni a tempóját” – mondta Brown a Sky Sportsnak. „Nem tudom, miért, de egyszerűen így van. Szóval mindent beleadunk majd, és remélhetőleg két autóval is a pontszerző helyeken leszünk”- folytatta.

Brown szerint a háttérben gőzerővel folyik a munka azon, hogy minél jobb autót adhassanak a pilótáik számára.

„Mindkét versenyzőnknek olyan autót kell adnunk, amely képes arra, hogy rendszeresebben az élmezőnybe kerüljön” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: