DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Tényleg hiányzik Niki

Toto Wolff igazad adott dr. Helmut Markónak: hiányzik a barátja és vitapartnere, szívesebben harcolna úgy, hogy ott van mellette. Persze így is felveszi a kesztyűt.

Dr. Helmut Marko azt mondta a legfrissebb nyilatkozatában, hogy a Mercedesnél nagyon hiányzik Niki Lauda jelenléte és szerinte ez magyarázhatja azt, hogy a csapat már nem olyan sikeres, mint korábban. A Red Bull tanácsadója korábban magával Laudával is vívott néhány "csörtét", de utóbbi 2019-es halála óta erre már nincs lehetősége, a Mercedes pedig valóban azóta került kisebb-nagyobb hullámvölgybe.

"Ez Helmut, mindig kötekedik, de ez ilyen" - reagált Marko szavaira Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője az osztrák Oe24-nek adott interjújában. "Ami viszont igaz: Niki hiányzik. Nekem hiányzik barátként, vitapartnerként és elnökként is. Elhihetik: inkább küzdenék úgy, hogy Niki ott van mellette, mint így, hogy egyedül vagyok."

totowolff



Wolff egyébként is össztűz alá került mostanában a többi csapatfőnök részéről egyrészt a delfinezés pilóták egészségére gyakorolt hatásának emlegetése miatt, másrészt pedig azért, mert egy korábbi tanácsadóját alkalmazta az FIA.

"Ez még bőven a komfortzónámon belül van. Mindenki ellenem volt az egész életem során, de ez az a helyzet, ahol a legjobban működöm. Illetve ha mindenki ellenem van, akkor biztosan rátapintottam valamire" - reagálta erre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: