DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hosszú távon megtartaná Vettelt az Aston Martin

Mike Krack csapatfőnök hangsúlyozta: amennyiben a négyszeres F1-es világbajnok folytatni szeretné, akkor örömmel vennék, ha hosszabb távon is elkötelezné magát mellettük.

Sebastian Vettel a Ferraritól való elküldése után, 2021-ben csatlakozott a Racing Pointból éppen akkor Aston Martinná alakuló istállóhoz, a jelenlegi szerződése azonban a mostani idény végén lejár. Sokak szerint elképzelhető, hogy ez lesz a német utolsó éve az F1-ben, s különösen erre lehetett gyanakodni a csapat gyenge szezonkezdete okán, az utóbbi futamokon azonban egyértelműen fejlődést mutatott az Aston.

vettel-aston-kanada



Mike Krack csapatfőnök Kanadában ismét jelezte, hogy szeretnék megtartani Vettelt, sőt hosszú távon a projekt részének tudnák a négyszeres világbajnokot – minderről a Motorsport.com hasábjain beszélt:

„Mindig is világossá tettük, hogy ha folytatni akarja, akkor szeretnénk, ha hosszú távon maradna. Zajlanak az egyeztetések. Nagyon-nagyon jó a kapcsolatunk, és nincs arról szól, hogy határidőket szabnánk meg egymásnak. Nyilván ha egy ponton túl elhúzódik, akkor bajba kerülhetünk, de ezt ő is tudja. De rendkívül bizalmas beszélgetéseket folytatunk, úgyhogy ilyen szempontból minden rendben van.”

Vettel korábban utalt rá, hogy az eredményesség lehet a döntő faktor abban, hogy marad-e a Formula-1-ben vagy sem. Márpedig az Aston Martin az utóbbi futamok rendszeres pontszerzései után Silverstone-ban újabb jelentős fejlesztési csomaggal készül, Krack pedig bízik benne, hogy ezek ugyancsak jó irányba terelhetik a versenyzővel zajló hosszabbítási egyeztetéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: