DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Domenicali: A Ferrari és a Mercedes visszavágnak majd

Nem gondolná lefutottnak a világbajnoki küzdelmet Stefano Domenicali. Az F1 vezérigazgatója úgy véli, a Ferrari és a Mercedes hamarosan ismét beszállhat majd a harcba.

Max Verstappen 49 ponttal vezet Charles Leclerc előtt a tabellán, miután a Ferrari rengeteg egységet elbukott a sorozatos technikai problémáknak köszönhetően. A jelenlegi helyzetet látva sokan vélik úgy, hogy a holland pilóta megvédi címét a szezon végén, ám a Formula-1 elnök-vezérigazgatója másképp látja a dolgokat.

Stefano Domenicali, aki korábban a Ferrari csapatfőnöke is volt, úgy gondolja, hogy a folytatásban könnyen fordulhat a kocka, amit az idény első néhány futama is jól bizonyít.

„Ha emlékeznek, a szezon elején három futam után Max Verstappen megjegyzése az volt, hogy vége a meccsnek, és a Ferrari nagyjából 40 ponttal vezet. Most ez fordítva van, mert Max 46 ponttal vezeti a bajnokságot. Azt mondanám, hogy óvatosnak kell lennünk. A bajnokság nagyon hosszú, és rengeteg hullámvölgye lesz. Túl korai lenne azt mondani, hogy vége, és ezt nem azért mondom, mert ezt remélem, hanem mert hiszek benne. Csak a szezon egyharmadánál tartunk. Rengeteg verseny van még, és biztos vagyok benne, hogy szoros lesz a bajnokság” – idézte Domenicali szavait a RacingNews365.



 

A szakember szerint hamarosan a Mercedes is visszatérhet az élre, azt pedig elismerte, hogy a vb-harcban nagy szerepe lehet akár a költségvetési sapkának is.

„Leclerc remek formában van, és a Ferrari nagyon közel van. Látom a jeleit annak is, hogy a Mercedes egyre gyorsabb, szóval nagyon szoros lesz a bajnokság. Minden attól függ, hogy az autók hogyan alkalmazkodnak a pályákhoz, és hogy ezzel a költségvetési sapkával a csapatok hogyan váltják ki az autó frissítéseit. Ez a szépsége a helyzetnek, amiben vagyunk. Az biztos, hogy a Mercedes közelebb lesz, mert hihetetlen csapat, és az összes eddig elért címüket, mind a nyolcat zsinórban szerezték. Ott lesznek, és nem fogják feladni. Ez segíteni fog abban, hogy a kicsit vegyesebb legyen a kép” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: