DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Zhou: Otthon nagyon büszkék lesznek rám

Mindössze második alkalommal zárt pontszerző helyen az idén bemutatkozó Guanyu Zhou. Az Alfa Romeo kínai pilótája rengeteg kínai zászlót felfedezett a lelátókon, ami boldogsággal töltötte el, és úgy érzi, hazájában is büszkék lesznek erre az eredményre.

Kiváló hétvégén van túl Guanyu Zhou, aki a Kanadai Nagydíjon a nyolcadik helyen zárt ezzel értékes pontokat szerezve a csapata számára. A fiatal tehetség már szombaton is nagyszerűen teljesített, így érthetően boldog volt a hétvégét követően, főként, hogy korábban még nem versenyzett ezen a helyszínen.

„Elsősorban a kockás zászlónak örülök, hiszen a hétvége előtt is voltak frusztrációk. Ez egy új pálya, és úgy érkeztünk ide, hogy fogalmunk sem volt, mi lesz, de nagyon örülök a csapatként nyújtott teljesítménynek. A szombati nap jó volt, most pedig Bahrein után végre mindkét autónk a pontszerző helyeken volt, szóval jó lendületünk lesz a következő futamokra” – mondta Zhou az F1TV számára adott interjúban.



 

A kínai versenyző szerint mozgalmas volt számára az F1-be való beilleszkedés, de sokat segített neki, hogy már megszokta ezt a környezetet, amiatt pedig nagyon boldog volt, hogy sokan szurkoltak neki Montrealban.

„Azt hiszem, Imola óta élvezem a légkört, mivel itt a paddockban egyre jobban megismerkedem mindennel. Az összes nagydíj különleges, főleg Montrealban. Rengeteg kínai zászlót láttunk a lelátókon, szóval igazán boldog vagyok, hogy végre tudok nekik pontokat adni, és igen, nagyon örülök, mert azt hiszem, otthon is mindenki nagyon büszke lesz rám” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: