DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Nincs szükségem seggbe rúgásra

Daniel Ricciardo jóval kiegyensúlyozottabb és erősebb teljesítményt nyújt a McLarennél, mint korábban, ugyanakkor állítja: nem kapott seggbe rúgást a főnökeitől.

A McLaren ausztrálja nem indította valami fényesen az idei szezont, ennek köszönhetően pedig jelenleg a tizenharmadik helyen áll az egyéni bajnokságban, és mindössze tizenöt pontot tudhat a neve mellett. Az elmúlt néhány versenyen azonban már javult a teljesítménye, jóval nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnt, többet láthattuk védjegyévé vált mosolyát a paddockban.

Viselkedése és a szezon eleji gyenge teljesítménye miatt megkezdődtek a találgatások, vajon idő előtt kiszorulhat-e a sokak szerint világbajnoki esélyekre is érdemes pilóta a wokingi csapatból annak ellenére, hogy szerződése 2023 végéig szól.



Mostanra elcsendesültek körülötte a kedélyek, és ő maga is állítja, javult a teljesítménye, ezt azonban nem annak tudja be, hogy egy jó alapos seggbe rúgást kapott volna a feletteseitől. Leszögezte, természetesen volt néhány elbeszélgetésük, de másról nincs szó.

Mint mondta, a McLaren-főnökök csak segíteni próbálnak neki. „Tény, hogy volt néhány beszélgetésünk” – kezdte Ricciardo a RacingNews365-nek. „Mármint… ez túl hivatalosan hangzik. Inkább úgy fogalmaznék, hogy eltöltöttünk egy kis időt együtt, mondjuk pár havonta egyszer. Nem kaptam seggbe rúgást, nem volt rá szükség. Tudom, milyen eredményekre vagyok képes, tisztában vagyok vele, mi a jó és mi nem. Valójában csak arra próbáltak meg megoldást találni, hogy hogyan segíthetnének nekem” – zárta gondolatait az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: