DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo: A nedves pálya kedvezett nekünk

Az időmérő edzésen mutatott teljesítménye alapján bizakodó lehet Daniel Ricciardo, aki reménykedik egy jó eredményben. Az ausztrál pilóta szerint a vizes pályán jobban működött a McLaren.

A kilencedik helyről várhatja a folytatást Kanadában Daniel Ricciardo, aki kifejezetten jó teljesítményt nyújtott a szombati időmérő edzésen. A McLaren ausztrál versenyzője már a kvalifikációt megelőző harmadik szabadedzésen is gyorsnak tűnt, végül sikerült bejutnia a Q3-ba.

A 32 esztendős pilóta úgy érzi, még egy ennél is jobb pozíciót csíphetett volna el tegnap, de wokingiak autója erősebbnek tűnt a vizes aszfalton.



„A hétvége eddig azt hiszem jól telt, mindenféle körülmények között, bár nyilvánvalóan vegyes volt. Úgy éreztem, hogy inkább a nedves pályán voltunk versenyképesebbek. Ahogy elkezdett felszáradni, már kezdtünk kissé lemaradni, ezért nem tudtam tartani a tempót a gyorsabb időkkel. Ha néhány tizeddel jobb lett volna, talán nyertünk volna pár helyet” – mondta Ricciardo az F1TV kamerái előtt.

A nyolcszoros futamgyőztes mögött vannak erősebb autók, hiszen Charles Leclerc is az utolsó sorból indul, és Sergio Perez számára sem alakult jól a kvalifikáció, ám Ricciardót ez nem rémíti meg.   

„Egyértelmű, hogy vannak mögöttünk akik gyorsabbak, de ez nem az én gondom, megpróbálok előre nézni, és előzni néhányat. Van némi keveredés a rajtrácson, ami izgalmassá teszi a dolgot, ezért úgy gondolom, hogy van egy rendes autónk, valószínűleg száraz időnk lesz, szóval azt hiszem, rendben leszünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: