DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Még nincs vége: Mazepin beperli a Haast

Továbbra sem ért véget a Haas F1-es istállójának és korábbi versenyzőjének, Nyikita Mazepinnek a szappanoperája, az orosz-ukrán konfliktus miatt elküldött versenyző ugyanis beperelte egykori csapatát.

2022. február 14-én Oroszország megindította Ukrajna elleni hadjáratát, válaszként pedig az európai országok bevezették szankcióikat a nagyhatalommal és annak oligarcháival szemben. Ennek lett áldozata Nyikita Mazepin is, akinek édesapja a világ egyik legnagyobb műtrágya előállító vállalatának tulajdonosa.

Azonban az Uralkalit a háború kezdete után száműzte a Haas F1-es csapata, ezzel együtt pedig a tulajdonos fiának, Nyikita Mazepinnek sem volt maradása az istállónál, akinek a helyére Kevin Magnussen érkezett. Az orosz Championatnak nyilatkozott az elbocsátott versenyző a jogi következményekről.



„Amikor megszűnt a szerződés, a Haasnak voltak anyagi elmaradásai velem szemben, amit azóta sem rendeztek” – kezdte az orosz pilóta, aki azóta a Selyemút Rali képében talált visszautat a versenyzéshez. „Számomra egyértelmű, hogy a munkáltatónak legalább kompenzálnia kellene a fizetésem hátralévő részét, ezen felül pedig talán még valamilyen fajta végkielégítést is ki kellene utalniuk.”

„Tudom, hogy jelen pillanatban az egész világ belénk, oroszokba rúg és emiatt sokan azt mondják majd, hogy nem helyes, amit teszünk, de ez csak az én véleményem. Én mindössze annyiról beszélek, hogy a szerződésben foglalt kötelezettségeiknek nem tettek eleget.”

Ezután Nyikita Mazepin egyértelművé tette, hogy a jelenlegi pernek nincs köze ahhoz, hogy édesapja szponzorát, az Uralkalit is kirakta az amerikai istálló: „Két független szerződést kötöttünk velük, amikor megérkeztünk. Az, hogy felbontották a főszponzori kontraktust, nem volt hatással az én személyes jövőmre a csapatnál. Így a Haas két különböző döntést hozott, és mivel nem kaptam meg a pénzemet, ezért bíróságra megyünk, de ez kizárólag az én személyes ügyem” – zárta mondandóját Mazepin, aki még hozzáfűzte, hogy a hivatalos iratokat már beadta a bíróság felé.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: