DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Latifi: A karosszéria miatt lehet Albon előnyben

Nicholas Latifi nincs meggyőződve arról, hogy karosszériája ugyanolyan teljesítményre képes, mint csapattársáé, Alexander Alboné. Harmadik F1-es szezonjában Latifit folyamatosan legyőzi Albon, aki idén érkezett a Williamshez.

Miután a múlt hétvégi hazai versenyén, Kanadában a 16. helyen végzett, Latifi elismerte, hogy „nem volt benne semmi élvezetes.A kezdetektől fogva nagyon hiányzott belőlünk a tempó” magyarázta. „Kevés üzemanyag, sok üzemanyag, ha jó a gumiabroncs, ha kezeljük a kopást. Úgy értem, túl messze vagyunk.”

A kanadai reméli, hogy a következő, silverstone-i forduló előtt kihasználja a lehetőséget, hogy megértse csapattársával szembeni hátrányát.„Ki kell használnunk ezt a kéthetes szünetet, és meg kell próbálnunk megérteni, hátha találunk valamit” – mondta Latifi.

 



„Számomra valami egészen alapvetőnek kell lennie, mert a pályán úgy érzem, hogy versenyképes a tempóm. Tehát meglátjuk, megpróbáljuk az alapokról kezdeni Silverstone-ban, és onnan indulni.”

Latifi elismerte, hogy az év elején nem bízott a csapat 2022-es autójában. Meggyőződése azonban, hogy problémái túlmutatnak ezen. „Úgy érzem, ez messze túlmutat a vezetési stílus kérdésén” – mondta. „Vannak helyzetek, amikor egyszerűen nem érzem úgy, hogy az autóm képes arra, amire az adatok alapján ő igen, ez pedig nem jó érzés.Kicsit elgondolkodtató. Tehát ismét arra használjuk ezt a kéthetes szünetet, hogy megnézzük, mit tudunk még elemezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: