DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Zhou: Tudtam, hogy bármi megtörténhet

Az Alfa Romeo újoncát Bakuban egy technikai probléma fosztotta meg a pontszerzés lehetőségétől, a montreali esős időmérőn viszont fordult a kocka, és első Q3-as eredményét ünnepelhette.

Zhou az egy héttel ezelőtti Azerbajdzsáni Nagydíjon végig erős teljesítményt nyújtva, csapattársát, Valtteri Bottast folyamatosan felülmúlva haladt idei második top 10-es eredménye felé, melyet végül egy technikai probléma miatt volt kénytelen feladni.

A sors azonban Kanadában törlesztett, hiszen a kínai pilóta pályafutása során először tudta magát beverekedni a Q3-ba a vizes, majd felszáradó aszfalton zajló időmérőn, egy olyan pályán, ahol korábban még soha nem versenyzett. Emellett Baku után ismét sikerült legyőznie rutinos csapattársát.



„Tudtam, hogy bármi megtörténhet majd, miután reggel ébredéskor megláttam az időjárást” – mondta Zhou a Formula.hu jelenlétében. „Korábban már többször is nagyon közel kerültem a Q3-hoz, de nem gondoltam, hogy éppen itt sikerül majd elérnem, egy számomra teljesen új pályán. Elképesztően boldog vagyok, különösen azért, mert ez volt az első esős időmérőm, és összességében is a harmadik alkalom, hogy ilyen körülmények között vezethettem az autót.”

„Nagyon kemény volt, a pálya nagyon csúszott, és alig lehetett látni az előtted haladót. Ennek ellenére élveztem a körülményeket és az extra nyomást. Örülük, hogy sikerült mindent kihozni az autóból, bár a Q3-as köreim nem voltak a legjobbak. Nagyon jó volt a sebességünk, és nagyon sokat fejlődtünk a szezon eleje óta, ma ennek is láthattuk az eredményét. A versenytempónk eddig kifejezetten erős volt száraz körülmények között, szóval holnap megpróbálunk majd a pontokért harcba szállni” – tekintett előre Zhou, aki erős teljesítményének köszönhetően a tizedik rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását, közvetlenül Bottas elől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: