DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Korai még a jövő évre koncentrálni

Toto Wolff egyelőre korainak tartja, hogy csapata felhagyjon az idei autó körüli munkálatokkal, és kizárólag a következő évre koncentráljon. Bár a W13 problémás, a Mercedes csapatfőnöke szerint több időre van szükségük a megoldáshoz.

Lewis Hamilton a pénteki szabadedzés után azt javasolta, a Mercedes ne a 2022-es autóján próbáljon meg javításokat végrehajtani, inkább dolgozzák ki, mit tesznek annak érdekében, hogy a jövő évi autó versenyképesebb legyen. 

„Olyan, mintha az autó annál rosszabb lenne, minél többet teszünk érte” – kezdte a brit. „Továbbra is dolgozunk rajta, de hiába, most már nagyon úgy tűnik, hogy az idei autónk ilyen marad. Küzdenünk kell és keményen dolgozni azért, hogy a W14 erősebb legyen.”

Toto Wolff leszögezte, egyelőre időre és még több válaszra van szüksége a mérnököknek és a tervezőknek az idei autóval kapcsolatban. „Úgy gondolom, csak akkor kezdhetünk el a foglalkozni a jövő évi autóval, ha megértettük, milyen változtatásokra van szükség a W13-on” – fogalmazott a csapatfőnök. „Nem vagyunk jó pozícióban, de látnunk kell a hátralévő versenyeket, edzésről edzésre és tesztről tesztre. Sajnos nincs elég napunk a megoldásra.”

 



Hozzátette, hiányzik a tempójuk, a pattogástól függetlenül is. „Muszáj reálisnak maradnunk: valószínűleg nem fogjuk nagy különbséggel megnyerni a bajnokságot. Talán a harmadik hely az, amit ki kell tűznünk célul, idő közben pedig meglátjuk, mire jutunk.”

Wolff elárulta, mivel bajnoki pozíciójuk lényegében megragadt a harmadik helyen, a hétvégén nyitottabban állnak a stratégiai kockázatvállaláshoz. Ez a magyarázat többek között George Russell Q3-as próbálkozására, amely végül balul sült el. 

„Nem vagyunk részei a bajnoki küzdelemnek, ez egyértelmű, azonban úgy gondolom, egy jobb stratégiával előrébb is kerültünk volna. Ez az a helyzet, amikor az ember bátrabban kockáztat. Én is megtettem és hősies pillanat lehetett volna, de nem jött össze, viszont úgy érzem, muszáj volt meglépnünk. Egyszerűen meg kell tenned, ha ott vagy, ahol mi!” – zárta gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: