DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Fogalmam sincs, hova tűnt a kiváló tempónk

Az időmérő edzés egyik legnagyobb negatív meglepetése az egész hétvégén kitűnően köröző Sebastian Vettel kiesése volt. Valamit az Aston csapatszinten rontott a kvalifikáción.

A szabadedzéseken száraz és esős körülmények között is remekelt az utóbbi időben nagyon jó formában levő Sebastian Vettel. A pénteki száraz pályás edzésen negyedikként végzett, szinte végig az első tízben tanyázott. A szombati harmadik gyakorláson az erős, majd mérséklődő esőben is folyamatosan az első ötben találhattuk meg, végül pedig harmadikként végzett Alonso és Gasly mögött. Csapattársa, Lance Stroll is egészen jól érezte a vizes körülményeket.

Az időmérőn így joggal várhattunk egy nagy alakítást az Aston Martintól, de valami nagyon nem klappolt. Sebastian Vettel tizenhetedikként, Stroll pedig tizennyolcadikként, reménytelenül esett ki a Q1-ben, amit egyelőre ők maguk sem értenek, hogy történhetett. Vettel így is egy teljes másodpercet vert csapattársára, de további fél hiányzott neki, hogy egyáltalán a Q2-be kerülhessen.

„Ezt nem hiszem el, ez hogy történhetett, mi volt ez? Annyira más volt az autó délelőtt, teljesen más. Most semmi tapadásom nem volt, olyan érzésem van, mintha eltört volna a bal hátsó felfüggesztésem” – kelt ki a 17. pozíció hallatán Vettel a rádióban.

Egész hétvégén remekeltek Vettelék, de az időmérőre valamit nagyon elszúrtak, az autó vezethetetlen volt


Néhány perccel később már higgadtan értékelt a Sky Sports kamerái előtt. „Igen, tényleg nagyon frusztrál ez az eredmény, annyira remek tempónk volt a korábbi edzéseken és fogalmam sincs, hova tűnhetett. Meg kell újra találnunk, ez valóban nagyon kellemetlen meglepetés volt” – mondta el Vettel a kvalifikációt követően.

„Teljesen elveszett a tapadásunk, érthetetlen, annak tudatában, mennyire jó volt vezetni az autót a délelőtti esős edzésen. Ezt éreztem végig, úgyhogy nem lepett meg, hogy ennyire lassúak voltunk a köridő tekintetében. De szinte alig változtattunk valamit délelőtthöz képest az autón, sokkoló, hogy ennyit romlott az egyensúlya is.”

„Rettentő nehéz volt vezetni, a hátulja kicsit sem volt stabil és rettentően sokat csúszkált. Meg kell néznünk, mi történt, mert valami nagyon nem működött az időmérőn. Ugyanakkor szeretek mindig optimista lenni, pénteken nagyon jó versenytempóval jelentkeztünk, ezen a pályán lehet előzni is. Meg kell találni, mit rontottunk el és akkor újra meglesz a sebességünk, lehet egy kiváló versenyünk ismét.”

„Tény, nagy hátrány, hogy ennyire hátulról kell indulnom, de nem ez lenne az első olyan verseny, amikor hátulról sikerül jó helyre felzárkóznunk” – tekintett előre Vettel. Vajon sikerül neki stabil pontszerzőként zárnia vasárnap?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: