DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz szerint a rajt dönthet Kanadában

A harmadik pozícióból várja a lámpák kialvását Kanadában Carlos Sainz, aki csak kevéssel maradt le az első sorról. A spanyol pilóta szerint a rajt utáni helyezkedés rengeteg dologról dönthet Montrealban.

Továbbra is várat magára Carlos Sainz pole-pozíciója. A Ferrari pilótájára szombaton az eddiginél is nagyobb teher nehezedett, hiszen csapattársa Charles Leclerc az erőforrás elemek cseréje miatt nem sokáig szerepelt az időmérőn, és az utolsó sorból lesz kénytelen megkezdeni a futamot.

A spanyol úgy látja, akkor lehet esélyük Max Verstappen ellen, ha jó rajtot vesznek, és az elejétől kezdve nyomás alatt tartják a címvédőt.



 

„Szerintem minden rajton múlik majd. Ha jól rajtolunk, és azonnal Max mögé kerülünk, akkor megpróbálhatjuk követni és nyomást gyakorolni rá. Ha az első öt-tíz körben veszítünk egy kis időt, Fernando is jól indul, akkor a különbség elég nagy lehet ahhoz, hogy a verseny hátralévő részében már túlságosan lemaradjunk. A cél egy tiszta rajt, és hogy jót versenyezzünk. Meglesz a tempónk ahhoz, hogy harcoljunk Max ellen? A pénteki nap alapján szoros küzdelem várható, de tudjuk, hogy a versenyen mindig nagyon erősek a gumikezelésben” – idézte Sainz szavait a RacingNews365.

A 27 esztendős versenyző szerint lehet esélye a győzelemre, mivel a Formula-1 néha elég kiszámíthatatlan.

„Úgy gondolom az F1-ben bármi megtörténhet. Nem igazán számít a mai pozíciónk, minden a futamról szól. Ha jó a rajt, és nyomást gyakorlunk az előttünk lévőkre, akkor meglehet. Szerintem Max pénteken nagyon gyorsnak tűnt, ahogyan egész hétvégén, mi pedig üldöztük azt a plusz egy tizedet hozzájuk képest, ezért jól kell indulunk, és egy jó stratégiával kell nyomás alatt tartanunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: