DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Az AlphaTauri szerint 100% Gasly maradása

Franz Tost röviden, tömören, de egyértelműen kijelentette: Gaslyt a szerződése 2023-ra is a csapathoz köti, úgyhogy náluk fog vezetni a következő szezonban is, nincs kérdés, hiába a McLaren-pletyka.

Az elmúlt hetekben elkezdtek szivárogni az információk a pilótapiac várható mozgásairól, változások Nicholas Latifi és Oscar Piastri vonatkozásában lehetnek a Williamsnél, de Daniel Ricciardo is beindíthat egy lavinát: ha ő nem marad a McLarennél (Zak Brown korábbi szavai erre utalhattak), akkor egyrészt az Aston Martinnál kopogtathat Sebastian Vettel helyéért, másrészt Pierre Gasly neve merült fel Wokingban. 

Gasly 2023-ban sem térhet vissza a Red Bullhoz, hiszen Sergio Perez marad a csapatnál, az AlphaTauri pedig nem biztos, hogy megfelelő megoldás számára hosszabb távon, míg a McLaren mindenképpen változást és jelen pillanatban előrelépést jelentene. A szombati kanadai csapatfőnöki sajtótájékoztatón viszont Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke kijelentette: Gasly marad a csapatnál és kész.

gase



"Hogy mit lehet tudni Pierre jövőjéről? Nálunk, a Scuderia AlphaTaurinál fog versenyezni a 2023-as szezonban" - válaszolta egy ezt firtató kérdésre Tost, majd hozzátette: "Ez 100%-is megerősített."

A beszélgetés a következő huszonöt percben másról szólt (Tost mellett Mike Krack és Otmar Szafnauer vett részt rajta), de zárásképp ismét felmerült a téma: vajon hogyan győzte meg Gaslyt arról, hogy maradjon azok után, hogy több információ szerint is távozna?

"Szerződése van. Nincs több mondanivaló ezzel kapcsolatban" - reagált rendkívül tömören Tost. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: