DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alpine-főnök: Piastri a mezőnyben lesz jövőre

Otmar Szafnauer kijelentette, a csapat védence üléshez jut 2023-ban – azt viszont nem árulta el, a teóriának megfelelően a Williamsnél-e. Rejtélyesen válaszolt arra, már idén átveheti-e az ausztrál Latifi helyét.

A Formula-2 2021-es bajnoka, Oscar Piastri fényes eredményei ellenére sem talált versenyzői ülést az idei rajtrácson. Az ausztrál pályafutását egyengető Alpine azzal a céllal nevezte ki tartalékpilótává és szervezett átfogó tesztprogramot neki, hogy jövőre már mindenképp a mezőny aktív tagja lehessen. Úgy néz ki azonban, hogy az Alpine-nál erre nem lesz lehetősége, hiszen Esteban Ocon és Fernando Alonso (bár neki még bejelentett szerződése nincsen) maradnak a csapatnál.



Piastri opciójának a Williams tűnik, ahol Nicholas Latifit túrhatja ki a helyéről – valószínűleg kölcsönpilóta státuszban, mivel az Alpine nem szívesen engedné el. Bár a csapatról nem beszélt, főnöke, Otmar Szafnauer gyakorlatilag megerősítette, hogy Piastri jövőre a mezőnyben lesz:

„Igen” – mondta kurtán a Formula.hu online részvételével zajló szombati FIA-sajtótájékoztatón az Alpine csapatfőnöke Kanadában. Igaz, mikor előszerződésről vagy garanciáról kérdezték, már kevésbé konkrétan válaszolt: „Nem beszélünk versenyzőink szerződéseinek részleteiről, ez sosem szokásunk. Bármennyire is szeretném elmondani, nem hiszem, hogy megtehetem. De amikor azt mondtam, igen, arról beszéltem, ez a terv.”

Piastri és a Williams 2023-ra szóló megálllapodásáról a Formula Podcast monacói adásában is már szót ejtettünk, utána pedi az a pletyka is felröppent, miszerint az ausztrál már az idei Brit Nagydíjtól beülhetne a grove-i istálló autójába Latifi helyén. Ezt a kanadai cáfolta Bakuban, Szafnauer pedig Montrealban így reagált rá:

„Nehéz lenne megjósolnom a jövőt ezzel kapcsolatban. Ezért nem is szeretném, de erről nincs több infóm, mint nektek. Ha meg tudnám jósolni a jövőt, Vegasban lennék. De nem zárnám ki” – mondta a csapatfőnök, ez a nyilatkozata pedig aligha fogja elfojtani a pletykát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: