DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Latifi tagadja, hogy kirúgnák szezon közben

Sajtóértesülések szerint felmerült, hogy akár már Silverstone-tól Oscar Piastri veheti át a kanadai helyét a Williamsnél, maga a versenyző azonban röviden cáfolta a pletykákat a bakui futam után.

A Formula Podcast monacói futamértékelőjében már mi is beszéltünk arról a pletykáról, miszerint az Alpine kötelékeibe tartozó Oscar Piastri 2023-tól a Williamsnél köthet ki Nicholas Latifi helyén. A kanadai versenyző eredményei bőven hagynak kívánnivalót maguk után: nem elég, hogy teljesítménye elmarad Alexander Albonétól, ráadásul még sok autótörést is produkált az eddigi nagydíjhétvégék során, így nem meglepő, hogy a tőkeerős háttere ellenére más opciók után néz a grove-i alakulat.

latifi-williams-baku



Így került a képbe Piastri, akinek viszont lehet, hogy csak így tudna ülést biztosítani a következő szezonra az Alpine, hiszen Esteban Oconnal hosszú távú szerződést kötöttek, és Fernando Alonso is többször utalt rá, hogy szeretne még a Formula-1-ben maradni.

Viszont felröppent az a pletyka is, miszerint a Williams nem is várná meg a 2023-as idényt, hanem már idén, Silverstone-tól beültetnék az ausztrál tehetséget Latifi helyére. Ezzel a pletykával a bakui futam után magát a kanadai pilótát is szembesítették, aki azonban röviden tagadta a híreszteléseket:

„Tudom, hogy én fogok vezetni a szezon végéig, szóval nincs igazán mit kommentálnom ezen” – zárta rövidre a kérdést Latifi a Formula.hu jelenlétében nyilatkozva. A versenyző ezzel persze csak az év közbeni menesztését cáfolta, azt nem, hogy a Williams már megállapodhatott Piastrival 2023-ra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: