DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Néha dicsérni is kellene Schumachert

Jogos a fiatal németet érő kritika – ismeri el a négyszeres világbajnok is, de úgy véli, Mick Schumacher esetében csak a hibákat veszik észre. A csapaton belülről érkező pofonok végképp nem segítenek.

Kontrasztos Mick Schumacher megítélése első és második Formula-1-es szezonjában: 2021-ben még szinte kizárólag elismerést kapott Nyikita Mazepinhez viszonyított teljesítményéért, 2022-ben azonban Kevin Magnussen lett a mérce a Haason belül, és drámaian változott a németről alkotott kép. A pontok aránya (15-0 a dánnak) és a másodéves megszaporodó balesetei révén azonnal a kritika került túlsúlyba. Fiatal honfitársa pártfogója, Sebastian Vettel szerint Schumacherben mindig a hibát látják: az észrevétlenül marad, ha jól teljesít.

„Ebben az esetben a kritika is jogos, de nem szabadna mindig ütni-vágni. Néha azt is meg kell mondani, amikor valami jól ment” – mondta a német Bild lapnak a négyszeres világbajnok Vettel, aki rendszerint honfitársa védelmére szokott kelni.



Schumacher egyik fő kritikusa saját csapatfőnöke, Günther Steiner. A német Szaúd-Arábiában és Monacóban is komoly anyagi kárt okozott a Haasnak baleseteivel, főnöke pedig utóbbi hétvége után jelentette ki: az autótörések nem folytatódhatnak, mert el fognak fogyni a csapat tartalékalkatrészei. Vettel szerint ilyen nyilatkozatok házon belülről nem helyesek.

„Mindannyian a határon vezetünk, ennek pedig része, hogy valami tönkremegy vagy összetörik. Ebben a helyzetben egy versenyzőnek minden támogatásra szüksége van. Saját tapasztalatból mondom, nem könnyű, amikor csapaton belülről kapod a pofonokat” – mondta Vettel.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: