DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez még mindig kutatja, hogy mi ment félre Bakuban

Ugyan Sergio Perez az élre állt a legutóbbi versenyhétvégén, de Max Verstappen rövidesen felzárkózott rá és meg is előzte, majd megnyerte a futamot - a mexikói nem elégedetlen, de szeretné megérteni, hogy mi történt.

Perez arról nyilatkozott a RacingNews365.com oldalnak, hogy még mindig azon gondolkodik, hogy milyen események és lépések vezettek ahhoz, hogy elveszítette a vezető pozíciót az egy héttel ezelőtti Azerbajdzsáni Nagydíjon. A mexikói versenyző a teljes hétvégén gyorsabb volt, mint a csapattársa, a rajtnál még az első helyről induló Charles Leclerc-t is átugrotta. Majd ugyan kiépített egy kényelmes előnyt az élen, de Verstappen rövidesen elkezdett közelíteni hozzá. A Red Bull csapatának egyértelmű utasítása szerint harc nélkül kellett elengednie a hollandot, amit teljesített is.

Christian Horner szerint Perez inkább az időmérő edzésre állította be az autóját, míg Verstappen a versenyre. Eközben Perez azt tervezi, hogy le fog ülni a mérnökeivel, hogy meg tudják találni, hol és mi ment félre Bakuban: „Semmiképpen sem lehet elégedetlennek vagy csalódottnak lenni, ha egy versenyen a második helyet szerzem meg és még a leggyorsabb körért is elhozom a pontot; de azért van mit átgondolni. Úgy látszik, hogy az utcai pályákon nagyon erős az autónk, ezért magabiztosan készülhetünk ismét egy jó eredményre. A héten többször is leülünk a mérnöki csapatommal, hogy meg tudjuk érteni a történéseket, amiket Bakuban éltünk át.”

perez11



A Red Bull nagy szériában van, a legutóbbi hat versenyt zsinórban megnyerte, ők érkeznek esélyesként Montrealba. Hasonló nyerési szériákat – szám szerint négyszer győztek zsinórban – a Mercedestől láttunk eddig az új hibrid korszakban, előtte pedig a Red Bull által dominált időszakban Sebastian Vettel nyert egymás után kilenc  versenyt 2013-ban. A rekordok könyvében ezen a ponton a McLaren van az élen, 11 győzelemmel a ’98-as szezonból.

Perez hozzátette még: „A csapat kiváló formában érkezik Kanadába. Az összes megszerezhető pontot elhoztuk Bakuból, mind az egyéni, mind a csapatok bajnoki címének megszerzésére nagy esélyünk van továbbra is. Örülök, hogy visszatérhetünk Kanadába, szeretek itt vezetni, különösen jó móka lesz, mert egy versenyképes autóval tudok majd elindulni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: