DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Egyszerűen lassúak voltunk

A vasárnapi futamon tovább folytatódott a finn versenyző és az Alfa Romeo gyenge bakui produkciója, állítása szerint valami alapvető probléma lehet autójukkal, a C42-essel.

Valtteri Bottas egész hétvégén visszafogott teljesítményt nyújtott Bakuban az Alfa Romeo volánja mögött, többnyire csapattársa, Guanyu Zhou mögött végezve. Pénteken még optimistán nyilatkozott a csapat által hozott kisebb fejlesztési csomag miatt, a finn teljesítménye azonban nem javult a hétvége hátralévő részében sem. Bottas elsősorban a kiesések miatt tudott előrejönni a 11. helyre a vasárnapi versenyen, míg Zhou pontokért küzdött, mielőtt egy technikai probléma miatt kiállni kényszerült.



A versenyt követő interjúk során Bottas csalódott volt az autó teljesítménye miatt, és értetlenül állt a gyengélkedés előtt. „Olyan, mintha valami alapvető probléma lett volna az autóval, mert nagyon messze voltunk a várt köridőktől, a verseny végén pedig még a Williams is gyorsabb volt nálunk” – mondta a finn a Formula.hu jelenlétében. „Péntekről vasárnapra hátsó tapadást veszítettünk, ami furcsa, mert az új alkatrészek miatt az vártuk, hogy az ellenkezője fog történni, szóval meg kell néznünk, hogy mi történt. Nincs sok időnk a következő versenyig, ezért gyorsan kellene megoldást találni a problémára. Teljesen mindegy volt, hogy melyik keveréket használtuk, egyszerűen lassúak voltunk.”

Zhou teljesítményével kapcsolatban elismerte, hogy a kínai ezen a hétvégén egy másik ligában játszott, és esélye sem volt közel kerülni hozzá. „Nagyon sajnálom őt, mert nagyon jó versenye volt, mielőtt ki kellett állnia” – méltatta csapattársát Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: