DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas előrelépést vár szombaton

A finn szokatlanul gyengén szerepelt pénteken az Alfa Romeóval, állítása szerint azonban ez nem reprezentatív, a hétvége hátralévő részére pedig optimistán tekint.

Bottas végre egy problémamentes pénteket tudott teljesíteni Bakuban, tempója azonban csalódást keltő volt, hiszen mindkét edzést csak a 15. helyen zárta. Az Alfa Romeo versenyzője azonban előrelépést vár szombaton, miután a csapat bevet majd néhány újítást. A svájci istálló ugyanis egy apróbb fejlesztési csomaggal érkezett Bakuba, azonban úgy döntöttek, hogy pénteken nem helyezik fel az autókra, mivel korlátozott mennyiség áll rendelkezésre, és nem szeretnének kockáztatni egy esetleges balesetet.

A finn várakozásai szerint az új specifikáció gyorsabb lesz majd szombaton, valamint elárulta, hogy a legjobb körén egy elfékezés akadályozta meg abban, hogy az első tíz közelében végezzen.



„Szerintem ez nem a valós kép volt ma” – kezdte Bottas az Autosportnak adott nyilatkozatát. „Nem volt még fent minden alkatrész az autón, és az utolsó gyorskörömön négy tizeddel gyorsabb voltam, de aztán egy elfékezés miatt sokat időt veszítettem. Még így is sokkal közelebb lehettem volna, szóval holnap nagyon szoros lesz. Elég sokat változtattunk ma a beállításokon, és a végére sokkal jobb lett az autó.”

„Én úgy tudom, hogy itt vannak, csak nincs elég belőlük és egy utcai pálya mindig kockázatos” – utalt a finn az újításokra, valamint az azeri pályára, amely előszeretettel szedi áldozatait a falak között. „Szerintem egy kicsi előrelépést jelent majd, de ettől több kell. Véleményem szerint meg tudjuk csinálni, ez egy nagyon érzékeny pálya, de ha eltalálod a beállításokat, akkor nagyon sok időt nyerhetsz.”

A finn elmondta azt is, hogy a csapat nagyon sokat tanult a monacói gyengélkedésből, és optimistán tekintett előre: „Monaco, utcai pálya révén nem feküdt az autónknak, de sokat tanultunk a beállításokról, szóval ha sikerül mindent eltalálnunk, akkor a Q3-ért harcolhatunk. A versenytempó miatt pedig nem aggódom” – zárta gondolatait az Alfa Romeo versenyzője.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: